Politika

Kotlebovci majú krátko pred voľbami PROBLÉM: YouTube im ZRUŠIL celý kanál

Poriadny škrt cez rozpočet! Kotlebovci prišli o svoj účet na obľúbenej videoplatforme.

Ilustračný obrázok k článku Kotlebovci majú krátko pred voľbami PROBLÉM: YouTube im ZRUŠIL celý kanál
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , Unsplash.com

Niekoľko týždňov pred parlamentnými voľbami musia Kotlebovci riešiť veľký problém. Portál zive.sk informoval, že platforma YouTube strane aktuálne zrušila kanál, ktorý patril medzi jej najvyužívanejšie komunikačné prostriedky.

Zrušený účet

Ak si dnes niekto chce vyhľadať stranícky kanál ĽSNS, YouTube mu ukáže hlásenie: „Tento účet bol zrušený z dôvodu porušenia zmluvných podmienok služby YouTube.“ Rovnako pochodí aj v prípade, že vyhľadá niektoré z uverejnených videí: „Toto video už nie je k dispozícii, pretože účet YouTube, spojený s týmto účtom, bol ukončený.“

Čo porušili?

Pre portál to potvrdila aj Alžbeta Houzarová, riaditeľka pre komunikáciu spoločnosti Google pre Českú republiku a Slovensko. „Nový kanál bol vytvorený po predchádzajúcom zrušení pôvodného kanála. Používatelia, ktorým bol v minulosti zrušený kanál, nesmú na YouTube používať, vlastniť, ani vytvárať iné kanály. Takéto nové kanály môžeme úplne zrušiť, najmä pokiaľ na nich dochádza k opätovnému nahrávaniu videí. Pravidlá služby YouTube platia pre všetkých,“ povedala.

O predchádzajúci kanál prišla strana ešte v decembri 2020. Pripomeňme, že v júni tohto roku prišiel o kanál na YouTube aj Milan Mazurek a Kulturblog.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM