Zo Slovenska

Krásne slnečné počasie už o pár dní SKONČÍ: Pripravte sa na NEPRÍJEMNÚ zmenu

Užívate si príjemné slnečné počasie? Nepotešíme vás! Už onedlho sa to všetko zmení.

Ilustračný obrázok k článku Krásne slnečné počasie už o pár dní SKONČÍ: Pripravte sa na NEPRÍJEMNÚ zmenu
Zdroj: TASR/AP , Unsplash.com

Posledné dni na Slovensku patria stabilnému slnečnému počasiu s príjemnými teplotami. Tento víkend dokonca priniesol na viaceré miesta tropické horúčavy. Kým v sobotu sa teploty dostali na hranicu +30 °C, v nedeľu by mohli dosiahnuť až +32 °C.

Podobné počasie si budeme užívať ešte niekoľko dní, no v priebehu týždňa sa budeme musieť pripraviť na výraznú zmenu.

Teplé počasie totiž podľa iMeteo.sk vyvrcholí v utorok: „Podľa aktuálnych predpovedí to vyzerá tak, že k zmene počasia dôjde v stredu počas dňa. Zatiaľ, čo dopoludnia bude ešte panovať prevažne slnečné a teplé počasie, v dôsledku čoho sa bude prehrievať vzduch, tak popoludní a večer nám hrozia prvé výrazné búrky.“

Pripravte sa na poriadne búrky

Búrky by sa na naše územie mali prihnať od západu z Rakúska a Česka. Stabilné slnečné počasie by tak malo vydržať už iba do stredy dopoludnia.

„Priženú sa búrky, ktoré by sa následne mali presúvať cez naše územie smerom k východu. Veľmi búrlivo by malo byť v noci zo stredy na štvrtok a následne počas štvrtka. Ako to presne bude s búrkami bude jasnejšie až na začiatku budúceho týždňa. Vieme však s istotou povedať dnes to, že v strede týždňa skončí aktuálne slnečné počasie. Netreba však zúfať, po vlne búrok to zas také zlé v nasledujúcich dňoch nebude,“ píše iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM