ELA Správy Rôzne

Kto videl Boba? Majiteľ smúti za vzácnym papagájom, ktorý mu ULETEL. Slovákom ponúka ODMENU

V sobotu (26.8.) večer vyletel nešťastnou náhodou z okna bytu v Bánovciach nad Bebravou vzácny papagáj menom Bobo. Jeho majiteľ prosí Slovákov, aby mu pomohli nájsť ho.

Ilustračný obrázok k článku Kto videl Boba? Majiteľ smúti za vzácnym papagájom, ktorý mu ULETEL. Slovákom ponúka ODMENU
Zdroj: TASR

Na redakciu tvnoviny.sk sa obrátil majiteľ vzácneho operenca, konkrétne papagája druhu Žako Kongo. Ide o ten druh papagája, ktorý je výnimočný tým, že dokáže povedať pár slov a napodobniť zvuky a ľudskú reč. Neprehliadnuteľný je aj jeho vzhľad. Sivé zafarbenie zdobí červený chvost.

Naposledy Boba videli susedia v nedeľu (27.8.) večer v okolí Partizánskej ulice v Bánovciach nad Bebravou.

Ako informujú tvnoviny.sk, Bobo má len osem mesiacov a na nohe pevný krúžok s číslom SKD1027032 a rád píska. „Vie povedať pár slov, ahoj, čau a podobne,“ dodal majiteľ v popise. Za nájdenie svojho papagája je odhodlaný urobiť čokoľvek, hľadá ho každý deň, dokonca aj v noci.

Ako uviedol pre portál, kontaktoval už aj špecialistov na odchyt, no na Slovensku sa mu nepodarilo nikoho nájsť. Prosí preto verejnosť o pomoc a ponúka aj finančnú odmenu.

Papagáj Bobo môže byť kdekoľvek v Trenčianskom kraji, keďže nemal pristrihnuté krídla. Vonku je priaznivé počasie, Bobo by mal podľa ornitológa vonku prežiť.

„Je to fakt frajer papagáj, mám ho neskutočne rád,“ dodáva na záver majiteľ. Kto by o jeho lietajúcom kamarátovi vedel viac, nech ho kontaktuje na tel. číslo: +421944987647.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM