Zo Slovenska

Kuriérska firma hlási veľké PROBLÉMY: Zatvorila depá a POZASTAVILA činnosť!

Známa slovenská kuriérska firma má obrovské problémy. Bola nútená uzavrieť depá a pozastaviť príjem a výdaj zásielok.

Ilustračný obrázok k článku Kuriérska firma hlási veľké PROBLÉMY: Zatvorila depá a POZASTAVILA činnosť!
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Nedávno sme vás informovali, že v Česku po dvoch rokoch končí kuriérska spoločnosť 123 Kurýr. „Naša spoločnosť 123 Kurýr CZ sa rozhodla dočasne ukončiť zvoz a distribúciu zásielok po Českej republike,“ napísala firma na svojom webe.

Server tn.cz vtedy upozornil na množiace sa informácie o údajných pohľadávkach, nedoručených zásielkach a podlžnostiach voči svojim kuriérom v Česku. Hoci spoločnosť v ozname na svojom českom webe píše, že „Toto opatrenie sa netýka exportu ako je napríklad Slovensko alebo Maďarsko. Do týchto destinácii budeme naďalej zvážať a doručovať a nič sa pre ne nemení,“ všetko je napokon inak.

Problémy aj na Slovensku

Podľa portálu tvnoviny.sk sa aktuálne kopia sťažnosti aj na slovenskú „dvojičku“ 123 Kuriér. Portál píše, že problémy hlásia viaceré firmy, ktoré zo spoločnosťou spolupracujú: „Hovoria o nevyplatených pohľadávkach. No momentálne sa radia s právnikmi a nateraz chcú zostať v anonymite. Podľa našich informácií výplaty dlhšiu dobu nevideli ani mnohí kuriéri.“ 

Firma hovorí o podraze

Spoločnosť 123 Kuriér na svojom webe zverejnila rozsiahle stanovisko, v ktorom hovorí o údajnom „podraze“ a pokuse o prevzatie základnej činnosti firmy konkurenciou, pričom dodáva, že za to zrejme môže aj aktívna účasť časti jej manažmentu. Spoločnosť ďalej hovorí o prisvojovaní si peňazí za dobierky kuriérmi a podobne.

„Z vyššie uvedených dôvodov nateraz bohužiaľ nie sme schopní zabezpečiť poskytnutie našich služieb formou riadneho a bezpečného doručenia všetkých zásielok našich objednávateľov a/alebo riadneho zinkasovania a odvedenia dobierok v pôvodnom režime,“ píše kuriérska spoločnosť.

Zatvorené depá

123 kuriér 20. novembra podala trestné oznámenie a zároveň od 23. novembra operatívne uzavrela všetky svoje depá, čím pozastavila výdaj a príjem akýchkoľvek zásielok na doručenie. Navyše, od 23. novembra dočasne pozastavila aj prijímanie, resp. odsúhlasovanie akýchkoľvek nových objednávok.

„Tieto zásadné opatrenia považujeme za celkom zjavne nevyhnutné, nakoľko sú nateraz jedinou reálnou možnosťou, ako za daného stavu predísť vzniku nových a zamedziť narastaniu už vzniknutých škôd na dennej báze, a to tak na strane našich objednávateľov (z neodvedených dobierok a nedoručených zásielok), ako aj na strane našej spoločnosti (titulom rôzneho druhu škôd a zmluvných pokút),“ dodáva spoločnosť s tým, že verí, že opatrenia budú mať len dočasný charakter: „Našim poctivým kuriérom sa chceme ospravedlniť za vzniknutú situáciu a poďakovať za ich odvedenú prácu, trpezlivosť a lojalitu a chceme ich touto cestou zároveň ubezpečiť, že budeme dôsledne oddeľovať zrno od pliev“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM