TOS Lifestyle

KURIOZITA DŇA: 3-ročnú plavbu zrušili dva týždne pred vyplávaním! Žena kvôli nej predala byt

Dva týždne pred štartom zrušili jedinečnú trojročnú plavbu. Jedna z cestujúcich, aby sa mohla pripojiť, predala svoj byt. Teraz nemá nič. A bez domova zostali aj ďalší!

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: 3-ročnú plavbu zrušili dva týždne pred vyplávaním! Žena kvôli nej predala byt
Zdroj: Facebook.com/Life At Sea Cruises by Miray Cruises - Owner

Turecká spoločnosť ohlásila v marci prvú trojročnú plavbu. Za necelých 30-tisíc eur ročne lákala na jedinečný spôsob života. Pasažierov malo čakať 130 000 míľ, 375 prístavov a 135 krajín.

Lenže táto jedinečná plavba bola v týchto dňoch zrušená, necelé dva týždne pred plánovaným vyplávaním! Podľa CNN mala z Amsterdamu odštartovať 30. novembra.

Nemajú sa kam vrátiť

Na takúto plavbu sa človek musí dlhodobo pripravovať. Predsa len, ide o tri roky. Ako informoval Business Insider, jedna žena navyše predala svoj byt, nábytok, oblečenie či televízor, len aby sa mohla tejto plavby zúčastniť.

Aj niektorí ďalší pasažieri uviedli, že sa z nich stali v podstate bezdomovci. Nemajú sa jednoducho kam vrátiť, keďže očakávali, že najbližšie tri roky strávia na lodi.

„Nasledujúce tri roky svojho života som plánoval žiť výnimočný život a teraz nemám nič,“ citujú médiá jedného z nich. „Viem, že život musí ísť a pôjde ďalej, ale neviem teraz, akým smerom,“ poznamenal ďalší, ktorý mal o nasledujúcich troch rokoch svojho života jasno. Teraz je na tom opačne.

Čo sa stalo?

Spoločnosť uviedla, že peniaze klientom vráti, ale nedokáže to urobiť naraz. Hovorí o splátkach od polovice decembra do konca februára.

A prečo bola plavba zrušená? Spoločnosť tvrdí, že mala v úmysle odkúpiť konkrétnu loď, no celý proces trval dlhšie, než sa predpokladalo, až nakoniec loď kúpila iná spoločnosť.

"Nie sme taká veľká spoločnosť, aby sme si mohli dovoliť zaplatiť 40 – 50 miliónov dolárov za loď,“ uviedol majiteľ spoločnosti s tým, že zaplatili akontáciu, no investori ich nechceli ďalej podporovať kvôli nepokojom v Stredomorí.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM