Rastislav Búgel Zo Slovenska

Lucia zomrela v deň synových narodenín: Trápil ju SOPLÍK, za štyri dni bola MŔTVA!

Slovenskom otriasol ďalší mimoriadne smutný prípad. O život nečakane prišla mamička dvoch detí.

Ilustračný obrázok k článku Lucia zomrela v deň synových narodenín: Trápil ju SOPLÍK, za štyri dni bola MŔTVA!
Zdroj: Pexels.com

Rodinu zo Zubrohlavy v okrese Námestovo postihlo nepredstaviteľné nešťastie. Ako informoval Čas.sk, Lucka nečakane zomrela vo veku 34 rokov. Ostal tu po nej manžel Karol (35), dcérka Sofia Lucia (7) a zdravotne postihnutý synček Karol Kristián (5).

Začalo sa to soplíkom

„„Všetko sa to začalo štyri dni pred jej smrťou obyčajným soplíkom. Cítila, že na ňu ide chrípka alebo angína, nič strašné, ako sama povedala. Nekašľala, nesťažovala sa, nemala ani teploty,“ prezradil pre server Karol. Všetko sa však náhle zmenilo v jeden večer. Lucii vyskočila teplota na 40 stupňov. Keď sa horúčku podarilo zraziť, boli už tri hodiny ráno.

Smrť v nemocnici

Keď sa prebrala, mamička dvoch detí sa začala sťažovať na bolesť pri obličkách. Zavolali jej sanitku, no v nemocnici začala vykašliavať krv a približne o 15.00 hodine ju lekári kvôli bolestiam uviedli do umelého spánku.

"Večer o pol desiatej som ju videl zomrieť. Tichý zápal pľúc a celotelový kolaps, sepsa,“ dodáva užialený vdovec, ktorého manželka zomrela v deň narodenín syna.

Príde o prácu, musí splácať hypotéku

35-ročný Karol tak ostal na všetko sám. Čaká ho náročný boj. "Vzhľadom na ich vek a zvýšenú starostlivosť, ktorú si mladší syn vyžaduje, prídem o prácu, pretože som pracoval na 12-hodinové zmeny a takto sa nedá o deti postarať. Postavili sme si malý dom, v ktorom sme, bohužiaľ, žili iba necelé tri mesiace. To je všetko, čo mi po nej skutočne ostalo,“ povedal portálu muž, ktorý je aktuálne na PN.

Lucia pracovala ako sociálna pedagogička v škole, Karol do práce odchádzal o piatej ráno a vracal sa o siedmej večer.

Vdovec teraz nevie, čo si počne. „Výška splátky len za hypotéku je 610 eur a príjem bez sirotských a vdoveckého dôchodku po strate práce je zatiaľ 465 eur. To je vlastne rodičovský príspevok pre deti so zhoršeným zdravotným stavom plus prídavky na dve deti. Chvíľu sa mi možno podarí byť na úrade práce na podpore v nezamestnanosti, ale potom už neviem, ako pokryť náklady,“ dodáva zúfalý otec dvoch detí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM