Rastislav Búgel Zo zahraničia

Mala to byť plavba snov, manželia prišli o VŠETKO: Predali aj byt, no loď NIKDY nevyplávala

Keď manželia uvideli reklamu na trojročnú plavbu okolo sveta, minuli úspory a predali byt. Napokon im ostali len veci, ktoré si zabalili do kufrov.

Ilustračný obrázok k článku Mala to byť plavba snov, manželia prišli o VŠETKO: Predali aj byt, no loď NIKDY nevyplávala
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Manželia Kara a Joe Youssefovci z USA prežívajú nočnú moru. Rozhodli sa, že predajú byt a minú všetky svoje úspory. Chceli si dopriať dovolenku snov, no tá sa napokon nekonala. Informoval o tom portál Kurier.

Megalomanská plavba sa nekonala

Pôvodne si mali užiť tri roky trvajúcu plavbu, ktorá mala odštartovať už vlani v novembri. Počas plavby mali navštíviť 13 divov sveta a 382 prístavov v 140 krajinách na troch kontinentoch. Aspoň tak lákalo propagačné video spoločnosti Miray Curises.

Neuveriteľná trojročná plavba bola napokon zrušená.

Manželia sa mali plaviť na obrovskej lodi MV Lara. Tá však neopustila istanbulský prístav. Dovolenkári si totiž objednali iba sto kajút z celkového počtu šesť stoviek.

„Mega plavba okolo sveta však bola zrušená krátko pred plánovaným odchodom. Na zbalených kufroch sedelo vyše tisíc pasažierov. Platí to aj pre Karu a Joea Youssefových, ktorým okrem vecí v kufroch už nezostalo naozaj nič,“ píše portál Kurier.

V úspech neveril

Plavbu sledoval aj reportér The New York Times. Ten mal informácie o podobných megalomanských plavbách z minulosti, ktoré sa nepodarilo uskutočniť. „Zdá sa, že v tomto prípade bola plavba odsúdená na neúspech skôr, ako sa začala,“ píše.

Viacerí sklamaní dovolenkári sa s reportérom nechceli rozprávať. Obávali sa totiž, že by rozhovor poskytnutý známym novinám mohol zmariť ich šance na vrátenie peňazí za neuskutočnenú plavbu.

Reportér vraví, že ho informácie o zrušení trojročnej plavby neprekvapili. „Miray Cruises je stredne veľká turecká spoločnosť, ktorá sa špecializuje na troj- až štvordňové plavby po gréckych ostrovoch. S plavbami tohto rozsahu nemala žiadne skúsenosti,“ do­dal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM