Lucia Lauková Krimi

Mladík spôsobil rozruch v škole: Počas hodiny vytiahol atrapu ZBRANE

Študent trnavskej strednej školy začal počas vyučovania manipulovať s atrapou zbrane. Mladíka spacifikovali privolaní policajti.

Ilustračný obrázok k článku Mladík spôsobil rozruch v škole: Počas hodiny vytiahol atrapu ZBRANE
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

17-ročný študent mal počas vyučovania vytiahnuť umelohmotnú atrapu krátkej guľovej zbrane a manipulovať s ňou nielen pred učiteľom, ale aj pred ďalšími spolužiakmi. Z obavy privolali políciu.

Incident sa stal krátko pred poludním v jednej zo stredných škôl v Trnave. „Policajti sa okamžite presunuli na miesto a mladíka rýchlo spacifikovali. Policajná hliadka žiaka obmedzila na osobnej slobode a umelohmotnú atrapu zbrane zaistila,“ informuje polícia.

Prečítajte si tiež

Polícia v súčasnosti vykonáva prvotné úkony a prípad preveruje ako podozrenie z trestného činu výtržníctva, pričom po vykonaní potrebných úkonov nie je vylúčená ani zmena právnej kvalifikácie.

„Aj napriek tomu, že v tomto prípade išlo o školu, na ktorú nebol v utorok doručený výhražný email, vykonal PZ vo štvrtok v ranných hodinách bezpečnostné opatrenia aj pred touto školou. Dnes tieto bezpečnostné opatrenia vykonala Mestská polícia Trnava. Cieľom opatrení bolo zabránenie vstupu nepovolených osôb do priestorov škôl a nie kontrola študentov a zamestnancov školy,“ konštatuje polícia.

Aktuálne na školách prebieha bezpečnostný audit – vyplňovanie bezpečnostného dotazníka, a to aj za účasti a pomoci kontaktného policajta.

„Jeho vyplnením chceme zistiť skutkový stav školského zariadenia a byť následne súčinní pri nastavení vnútornej bezpečnosti školy. Dotazník má poukázať na silné stránky školy z pohľadu bezpečnosti, ale zároveň upriamiť pozornosť na slabé stránky (nedostatky), ktoré môžu ohroziť bezpečnosť samotnej školy. Na základe vyhodnotenia tohto dotazníka bude možné adresne zacieliť preventívnu a odbornú činnosť polície v týchto zariadeniach,“ dodáva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

V ŠKOLE VYTIAHOL UMELÚ ATRAPU ZBRANE POLICAJTI ŽIAKA RÝCHLO SPACIFIKOVALI 🚨 Policajti boli krátko pred poludním...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Friday, May 10, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM