Zo Slovenska

Na Slovensko sa vrátilo krásne SLNEČNÉ počasie: Teploty PREKROČIA hranicu +30 °C

Slovákov čaká niekoľko jasných slnečných dní, ktoré prinesú aj teplé letné počasie. Kedy môžeme očakávať zmenu?

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko sa vrátilo krásne SLNEČNÉ počasie: Teploty PREKROČIA hranicu +30 °C
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

„August, ktorý bol zároveň posledným dňom meteorologického leta, priniesol do Európy veľké vrtochy počasia. Okrem povodní, ktoré zasiahli aj naše územie, sa vyskytlo mnoho búrok. Na našom území sme zaznamenali viac ako 150-tisíc bleskov, čo je na august nad úrovňou priemeru,“ informuje portál iMeteo.sk.

Súvislá vlna stabilného počasia nebola v celej Európe už niekoľko týždňov. To sa však teraz konečne zmení.

Na Slovensko totiž mieri stabilné a zároveň slnečné počasie.

Pripravte sa na horúčavy

Počasie v Európe bude tento týždeň ovplyvňovať tlaková výš, ktorá do mnohých štátov prinesie jasné až polojasné počasie bez búrok. Počasie sa má podľa portálu zhoršiť v Grécku, kde môžu očakávať lejaky a búrky, ktoré môžu vyvolať povodne. V závere týždňa sa počasie zhorší aj v západnej Európe, no Slovensku sa zmena vyhne.

„Zatiaľ čo nasledujúce dni sa budú teploty na našom území pohybovať v intervale +22 až +28 °C, tak počas víkendu už budú teploty v najteplejších oblastiach Slovenska atakovať hranicu +30 °C,“ prezradilo iMeteo.sk.

Ešte teplejšie by malo byť v priebehu budúceho týždňa, kedy by teploty mohli prekračovať hranicu +30 °C. Očakávané teploty tak budú veľmi vysoké. Budú približne o 7 až 9 °C vyššie, ako je dlhodobý normál na súčasnú ročnú dobu.

Kedy sa to zhorší?

„Takéto stabilné počasie by sa malo nad naším regiónom udržať aj po väčšinu budúceho týždňa. Situácia sa, samozrejme, môže zmeniť, no najpravdepodobnejší variant naznačuje, že zmena príde najskôr v druhej polovici budúceho týždňa, teda zhruba v polovici septembra,“ píše portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM