Aktualizované Krimi

Na východnom Slovensku sa na priecestí zrazil vlak s kamiónom: Doprava je PRERUŠENÁ

Železnice informujú o nehode, ktorá sa stala v Prešove a ochromila vlakovú dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Na východnom Slovensku sa na priecestí zrazil vlak s kamiónom: Doprava je PRERUŠENÁ
12
Galéria

Podľa prvých informácií boli ľahko zranené boli dve osoby. Išlo o rušňovodiča a jedného z cestujúcich. Na mieste zasahujú hasiči.

Priecestie je bez závor

K nehode došlo krátko pred 10.00 h. „Podľa informácií je rušňovodič ľahko zranený. Objednáva sa náhradná autobusová doprava,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

Priecestie je podľa jej slov bez závor a výstražníky boli v činnosti.

Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč potvrdil, že k vážnym zraneniam pri nehode nedošlo. S kamiónom sa podľa jeho slov zrazil vlak – regionálny expres 1941, ten smeroval z Lipian do Košíc.

Dvaja zranení

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, vlak, idúci z Prešova do Košíc, narazil do návesu kamióna prechádzajúceho cez železničné priecestie. „Okolnosti a príčiny zrážky sú predmetom policajného vyšetrovania,“ uviedla polícia.

Lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Martin Balko pre TASR povedal, že zasahujúci záchranári ošetrili na mieste rušňovodiča s ľahkým zranením.

Pri nehode zasahovali aj hasiči, ktorí evidujú dvoch zranených, a to rušňovodiča a jedného z cestujúcich z vlaku. „Zraneným osobám poskytli predlekársku prvú pomoc a zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V Prešove sa na priecestí zrazil vlak s kamiónom.

Posted by Dnes24 on Thursday, April 20, 2023

Zostaňte v obraze. Ďalšie novinky z domova i zo sveta:

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM