TOS Zo Slovenska

Nájdete v ňom stálice aj prekvapenia: Nový rebríček NAJBOHATŠÍCH ľudí na Slovensku

Chrenko, Haščákovci či Tkáčovci si stabilne držia tie najvyššie priečky v zoznamoch najbohatších Slovákov. V najnovšom rebríčku je však aj niekoľko prekvapení!

Ilustračný obrázok k článku Nájdete v ňom stálice aj prekvapenia: Nový rebríček NAJBOHATŠÍCH ľudí na Slovensku
10
Galéria
Zdroj: TASR/AP , TASR/Pavel Neubauer , TASR/Martin Baumann

Magazín Forbes už pravidelne raz ročne zostavuje rebríček najbohatších Slovákov. V utorok zverejnil ten najnovší, pre rok 2023. Ako to vyzerá?

Vrchol rebríčka bez zmien

Na prvých troch miestach sa oproti vlaňajšku nič nezmenilo. Lídrom je Ivan Chrenko a túto pozíciu si drží už niekoľko rokov. Rodina Haščákovcov, ktorá má pod kontrolou významný podiel vo finančnej skupine Penta Investments, si udržala druhé miesto. Tretiu priečku si upevnili otec a syn Tkáčovci.

Z pohľadu celej top desiatky sa taktiež nezmenilo nič v rámci jej zloženia, avšak došlo k výmene niektorých pozícií v rebríčku.

Ďalšie priečky aj s prekvapeniami

Keď sa pozrieme na kompletný rebríček, novou tvárou je v ňom Jozef Jankulák, bývalý majiteľ prešovskej firmy Spinea, ktorá sa špecializuje na výrobu presných prevodoviek či Natália Haughey, ktorá zastupuje rodinu namiesto svojho otca Martina Blaškoviča.

Naopak, v rebríčku, pre mnohých prekvapivo, nie je meno Berger, spojené so stávkovou kanceláriou Niké. Dôvodom je, že sa ešte stále vyjasňujú vlastnícke pomery po smrti zakladateľa spoločnosti Otta Bergera, ktorý spoločnosť vlastnil spolu so synom Romanom.

V čítaní pokračuje na druhej strane, nájdete tam kompletný rebríček najbohatších Slovákov.

Aj títo sa umiestnili v rebríčku najbohatších Slovákov
10
Galéria
Zdroj: HB Reavis

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM