Aktualizované ELA Krimi

NEŠŤASTIE na východe: Šesťročného chlapca pri hre privalila futbalová bránka, na mieste ZOMREL

Obrovská tragédia sa stala v utorok večer v obci Iliášovce na Spiši. Malého chlapca na miestnom ihrisku privalila futbalová bránka.

Ilustračný obrázok k článku NEŠŤASTIE na východe: Šesťročného chlapca pri hre privalila futbalová bránka, na mieste ZOMREL
Zdroj: pixabay.com

O nešťastí informovala TV Markíza s tým, že na ihrisku bola okrem príbuzných a priateľov chlapca aj polícia, ktorá prípad preveruje.

Zomrel na mieste

Starostka televízii povedala, že išlo o nešťastnú náhodu – deti sa pravdepodobne snažili bránu zodvihnúť, neudržali ju a jedno z nich privalila. Chlapec bol podľa televízie na mieste mŕtvy.

„Posádka leteckých záchranárov z Popradu bola vyžiadaná o urgentný let do Iliašoviec k detskému pacientovi. Počas letu však boli záchranári z akcie odvolaní, žiaľ, kvôli zraneniam, ktoré boli nezlučiteľné so životom,“ informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov.

Na verejne dostupnom ihrisku v obci Iliašovce sa deti hrali bez dozoru dospelého. Tréner, ktorý mal prísť na tréning, nemohol.

Trestné stíhanie

„Podľa doterajších zistení, počas zdvihnutia kovovej futbalovej brány zo zeme smerom nahor, došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k jej následnému pádu a zraneniu maloletej osoby,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová. Zranenia, ktoré dieťa utrpelo, boli podľa polície nezlučiteľné so životom a na mieste im podľahlo. Obhliadajúci lekár na zistenie presnej príčiny smrti nariadil vykonanie pitvy.

Polícia už vo veci koná a v tejto súvislosti začala po vykonaní neodkladných prvotných procesných úkonov trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

„Vzhľadom na citlivosť prípadu, vek maloletej osoby i s úctou k pozostalým bližšie ani podrobnejšie informácie poskytovať nebudeme,“ uzatvára Ivanová.

Ilustračné foto

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM