Rastislav Búgel Zo zahraničia

Neuveriteľne lákavý projekt dedinky na Sardínii: Ponúka ubytovanie ZADARMO

Pracujete z domu a chceli by ste objaviť čarovnú Sardíniu? Prihláste sa do zaujímavého projektu a získať môžete bezplatné ubytovanie.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľne lákavý projekt dedinky na Sardínii: Ponúka ubytovanie ZADARMO
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Chceli by ste bývať na Sardínii? Teraz máte jedinečnú príležitosť. Vedenie dedinky Ollolai totiž rozbieha zaujímavý projekt, vďaka ktorému chce bojovať s vyľudňovaním.

V rámci programu „Work from Ollolai“ ponúka ubytovanie na tri mesiace zadarmo.

Ponuka je cielená na ľudí, ktorí pracujú z domu, a tak im je jedno, kde sa počas práce nachádzajú. Stačí im totiž počítač a pripojenie na internet. Informoval o tom portál tn.cz s tým, že obec na projekt vyčlenila 20-tisíc eur.

Zaplatia za vás všetko

Obec chce z vyčlenených peňazí pokryť nájom, všetky poplatky za služby, energie a vysokorýchlostné pripojenie na internet.

„Obec plánuje prenajímať domy od tamojších rodín. Ľudia budú mať k dispozícii kompletne zariadené obydlie s dvoma spálňami a kanceláriou. Ubytovaný svojmu hostiteľovi v niektorých prípadoch zaplatí iba symbolické jedno euro,“ píše portál.

Pre 30 šťastlivcov

Počas najbližších dvoch rokov chce vedenie obce ubytovať 30 digitálnych nomádov z celého sveta. Ak vás vyberú, zadarmo tam môžete žiť po dobu troch mesiacov. Ide totiž o dobu, počas ktorej môžu v Taliansku zostať aj ľudia žijúci mimo Európy, pričom nepotrebujú víza.

Ako píše tn.cz, dočasní obyvatelia budú zároveň dostávať rôzne pozvánky na veľtrhy, večierky a festivaly. Znie to až príliš dobre? Aj v tomto prípade to má malý háčik.

Okrem toho, že musíte preukázať, že pracujete na diaľku, musíte aj niečím obohatiť tamojšiu kultúru. „Na konci svojho pobytu musia zanechať konkrétnu prácu. Či už usporiadať prednášku pre verejnosť, spracovať nejaký výskum alebo napísať esej,“ povedala pre CNBC vedúca tamojšieho kultúrneho združenia Sa Mata Veronica Mattaová.

Ak vás ponuka zaujala, na TOMTO odkaze nájdete prihlášku. Čas máte do decembra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM