Zo Slovenska

Niektoré kúpaliská dostali od úradov stopku, iné zelenú. Kde sa (ne)okúpete?

Možností na kúpanie pribúda. Počas minulého týždňa získali povolenie na prevádzku ďalšie umelé kúpaliská, informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré kúpaliská dostali od úradov stopku, iné zelenú. Kde sa (ne)okúpete?
Zdroj: TASR

Povolenie má v súčasnosti 17 prírodných kúpalísk, 136 umelých kúpalísk a viaceré prírodné vodné plochy s neorganizovanou rekreáciou.

Na uvedenie do prevádzky sa pripravuje napríklad prírodné kúpalisko Zemplínska Šírava – Medvedia hora. Počas kúpacej sezóny 2016 sa, naopak, nebudú využívať na kúpanie Veľké Richnavské jazero, Dolno Hodrušské jazero, PK Liptovská Mara – Liptovská Sielnica, Kunovská priehrada a Plážové kúpalisko Rimavská Sobota.

Čítajte aj: Chystáte sa do Chorvátska so psom? Aj zvieratá potrebujú doklady

Vo vybavovaní zostáva 40 umelých kúpalísk a mimo prevádzky je 19 kúpalísk, približuje úrad. Prevádzku počas minulého týždňa začali napríklad Kúpalisko MŠK Iskra Petržalka, Plážové kúpalisko v Banskej Bystrici, vonkajšie bazény viacerých hotelov a penziónov či verejné kúpalisko Jasenie. Funguje aj detský bazén na Biokúpalisku Borovica – Malacky.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM