Aktualizované Krimi

Obrovská DRÁMA! Do lisu smetiarskeho auta sa spolu s odpadom dostal ČLOVEK

Pri odvoze papiera v Bratislave sa do lisovacej časti dostal 50-ročný muž.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská DRÁMA! Do lisu smetiarskeho auta sa spolu s odpadom dostal ČLOVEK
Zdroj: TASR/Michal Svítok

V bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sa vo štvrtok o 7.15 h pri odvoze papiera dostal do lisovacej časti vozidla 50-ročný muž.

TASR o tom informovala manažérka externej komunikácie bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Zuzana Balková.

Má zranenia

„Do lisovacej časti vozidla sa dostala okrem odpadu aj osoba. Nedošlo k spusteniu lisovacieho zariadenia. Zamestnanci OLO okamžite zareagovali a zavolali všetky záchranné zložky,“ uviedla Balková.

Ako priblížila, muž má poranenia dolnej časti tela a je v stabilizovanom stave. Bližšie informácie sú predmetom policajného vyšetrovania.

Zranený bezdomovec?

Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková informovala, že zranený muž sa mal nachádzať na Ulici Milana Pišúta. Hliadka na mieste zistila, že pravdepodobne ide o človeka bez domova. Pracovníci OLO ho podľa doposiaľ zistených informácií počas zberu odpadu vysypali spolu s kontajnerom do nákladného priestoru vozidla.

Hľadajú útočisko

„Táto udalosť nás mrzí. Žiaľ, práve v chladných mesiacoch ľudia bez domova hľadajú útočisko pred zimou v zberných nádobách na papier,“ skonštatovala Balková s tým, že OLO oblasti so zvýšenou pravdepodobnosťou výskytu takýchto udalostí spolu s organizáciami, ktoré sa starajú o ľudí bez domova, monitoruje. Tie zároveň ľudí bez domova pravidelne informujú o nebezpečí spojenom s prespávaním v kontajneroch.

Posádky OLO kontajnery pred výsypom podľa slov Balkovej vizuálne kontrolujú a sú preškolené.*** „Sú poučené, ako v takýchto mimoriadnych situáciách reagovať a pomôcť ľuďom bez domova. Pracujeme aj na dlhodobom riešení a technickom vybavení našich vozidiel tak, aby sme vedeli do budúcna týmto situáciám predchádzať,“*** dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/Dr. David Lütke
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM