Lucia Lauková Krimi

Pád z idúceho vlaku stál mladého Patrika život: Dvere sa mali otvoriť po odstránení poistky

Cesta vlakom z Trnavy do Bratislavy stála mladíka život. Po otvorení dverí vypadol z vlaku. Ako sa to mohlo stať?

Ilustračný obrázok k článku Pád z idúceho vlaku stál mladého Patrika život: Dvere sa mali otvoriť po odstránení poistky
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

K nešťastiu došlo 27. februára v ranných hodinách. Krátko na to, ako vlak vyšiel z trnavskej stanice, došlo k otvoreniu dverí, z ktorých vypadol 22-ročný Patrik. Pád neprežil.

Prečítajte si tiež

Ako sa dvere otvorili?

Mnohí sú znepokojení a pýtajú sa, ako sa mohli dvere počas jazdy otvoriť. Podľa odborníka to bez zásahu nie je možné. „Počas jazdy sa normálne dvere otvoriť nedajú. Je to možné iba núdzovo, a to za pomoci dvoch pák,“ povedal pre tvnoviny.sk inšpektor bezpečnosti železničnej dopravy Jaroslav Hraška.

Podľa hovorcu ZSSK muselo pravdepodobne dôjsť k núdzovému mechanickému otvoreniu dverí, na ktorých evidujú aj násilné odstránenie ochrannej plomby poistky.

Jedna z cestujúcich počula svedkov hovoriť o tom, čo sa vo vlaku vlastne stalo. „Taký pán nám vyskočil z vlaku. Normálne nejak niečo vytrhol, otvorili sa mu dvere a vyskočil v takmer plnej rýchlosti," napísala Monika na sociálnej sieti s tým, že ona na vlastné oči nič nevidela.

Hľadajú svedkov

Policajti sa prípadom začali ihneď zaoberať a vo veci začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. „Polícia preveruje všetky okolnosti ako aj to, či k otvoreniu dverí došlo z technických príčin, alebo úmyselným konaním osoby,“ dodáva polícia.

Na miesto udalosti boli vyslaní aj policajti z tímu posttraumatickej intervencie, ktorí pomohli rodine obete pri zvládnutí tejto situácie.

„Polícia žiada mladú svedkyňu, ktorá udalosť oznámila vlakvedúcej, prípadne ďalších svedkov, aby sa prihlásili na polícii a pomohli tak objasniť okolnosti tejto tragédie a poskytnúť odpovede nielen polícii ale aj pozostalým,“ vyzýva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM