Rastislav Búgel Hokej

Pellegrini sa zastal brankára Hudáčka: PREBERTE SA, odkazuje kritikom

Útoky na brankára Júliusa Hudáčka poriadne vytočili aj Petra Pellegriniho. Šéf parlamentu kritikom poslal jasný odkaz.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini sa zastal brankára Hudáčka: PREBERTE SA, odkazuje kritikom
Zdroj: Facebook.com/Peter Pellegrini , TASR/Jaroslav Novák

Hokejový brankár Július Hudáček čelí v posledných dňoch obrovskej vlne kritiky. Po pôsobení v ruskej KHL mal začať hrať v českom Kladne. Klub s ním po tlaku verejnosti po dvoch dňoch rozviazal kontrakt a kroky slovenského brankára tak po expresnom konci smerovali do nemeckého Frankfurt Löwen.

Kauza nenechala chladným ani predsedu parlamentu Petra Pellegriniho. Ten sa už na verejný lynč slovenského gólmana nemohol ďalej pozerať.

„Július Hudáček je jedným z reprezentantov slovenského hokeja a je mi veľmi ľúto, ako politika zasahuje do kariéry nevinného človeka, ktorý sa len živí svojim talentom,“ napísal Pellegrini, ktorý dokonca zverejnil aj video s vyjadrením.

Čelí útokom a obviňovaniu

„Všetci ma poznáte ako človeka, ktorý odsudzuje akékoľvek násilie. Som proti akejkoľvek vojne ako forme riešenia konfliktu a dôrazne odsudzujem aj vojenský konflikt na Ukrajine. Zomierajú pri ňom tisíce nevinných ľudských životov. O to viac ma mrzí, ak sa ničia ľudské životy absolútne nevinných ľudí, ktorí nemajú nič spoločné s týmto vojenským konfliktom. Príkladom je výborný slovenský hokejista, brankár Július Hudáček, ktorý hrával donedávna v ruskej hokejovej lige. Rozhodol sa odísť z ruskej ligy, ale pri snahe dohodnúť sa na pôsobení v českej lige bol vystavený bezprecedentným útokom, obviňovaniu z podpory ruskej agresie,“ začal svoje rozprávanie Peter Pellegrini.

Žijeme v pokryteckej dobe

Predseda parlamentu vraví, že sme prestali hľadať mieru pre realitu.

„Nevážime si životy ľudí a sme ich schopní nielen zbraňami, a čo ma nesmierne mrzí, ale aj slovami bezprecedentne ničiť. Plne súhlasím s vyjadreniami Ľuba Višňovského na túto tému, kedy sa pozastavil nad tým, že Slováci hrajúci v ruskej lige sú obviňovaní z podpory vojny, ale pritom ruskí hokejisti hrajú bez obmedzení v najprestížnejšej lige sveta, v kanadsko-americkej NHL. Áno, žijeme v pokryteckej dobe, keď v NHL môže hrať Rus, ale v KHL nemôže hrať Slovák, a keď hrá, tak skončil. Dokonca sú ľudia, ktorí tvrdia, že by nemal mať možnosť ani len reprezentovať Slovensko,“ dodal Pellegrini.

„Je to neúprimné, je to pokrytecké,“ reagoval predseda parlamentu.

„Nikomu nenapadne, že by Spojené štáty podporovali ruskú agresiu, ale pritom v tomto roku hrá v NHL viac ako 50 Rusov. Priatelia, prosím, preberme sa! Vráťme sa k triezvemu pohľadu na svet. Hľadajme pravdu. Žime dôstojne a prosím, neničme životy nevinných ľudí. Neničme ich zbraňami, ale neničme ich ani slovami. A Július, vám odkazujem, že vždy budem stáť na strane nevinných ľudí, vždy budem chrániť našu krajinu a prosím, všetkým tým ľuďom, ktorí vás nezmyselne a pokrytecky obviňujú, to Július prepáčte,“ nechal sa počuť Peter Pellegrini.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/Peter Pellegrini
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM