Lucia Lauková Šport Zo Slovenska

Petra Vlhová odcestovala k lekárovi do Švajčiarska: Čaká ju operácia?

Po páde v Jasnej podstúpi Petra Vlhová ďalšie lekárske vyšetrenia vo Švajčiarsku. V akom je stave?

Ilustračný obrázok k článku Petra Vlhová odcestovala k lekárovi do Švajčiarska: Čaká ju operácia?
6
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Petra Vlhová si pri páde v sobotňajšom v obrovskom slalome Svetového pohára v Jasnej poškodila väzy v pravom kolene a sezóna sa pre ňu skončila.

Prvotné vyšetrenia podstúpila Petra Vlhová v ružomberskej nemocnici. Tie vylúčili obavy z poranenia hlavy či stavcov.

Prečítajte si tiež

V rukách špecialistov

Ďalšie vyšetrenie už Petra podstúpi u špecialistov v zahraničí, ktorí liečia väčšinu lyžiarov s podobnými zraneniami. „Petra odletela do Švajčiarska na konzultácie s lekármi, ktorí zhodnotia jej stav a budeme postupovať podľa ich prognóz,“ povedal pre RTVS otec slovenskej lyžiarky Igor Vlha. Zároveň potvrdil, že ju v blízkom období čaká operácia.

Kedy sa opäť postaví na lyže, je teraz najmä v rukách lekárov. Petra je však podľa slov jej otca Igora bojovníčka a neplánuje sa vzdať.

Kedy sa vráti?

„Neviem odhadnúť tieto veci. Aj keď mesiac po operácii bude cvičiť, návrat na lyže môže trvať aj pol roka. Je to v rukách doktorov. Mali sme strach o hlavu, ale tá je v poriadku, aj krčné stavce. Trošku je narazené rameno. Všetko je v poriadku, až na to koleno,“ skonštatoval pre sport.noviny.sk otec Petry Vlhovej.

Veľkú vlnu spolupatričnosti a podporu dostáva Petra od fanúšikov, ale aj od ostatných pretekárok. Skoré zotavenie jej zaželala aj Mikaela Shiffrinová, ktorá sa v nedeľu tešila z víťazstva v Jasnej.

"Všetko dobré Petre Vlhovej a jej tímu, tento šport by nebol rovnaký bez tvojej energie, nádherného lyžovania a nášho súperenia, ale viem, že sa vrátiš späť hladnejšia a silnejšia,“ odkázala Vlhovej.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Petra Vlhová v Jasnej nepríjemne spadla
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM