Krimi

Policajt Richard čelí NECHUTNÝM obvineniam! ZNEUŽÍVAL mladistvé dievčatá?

Policajná inšpekcia zadržala policajta Richarda. Čelí obvineniam, podľa ktorých mal zneužívať mladistvé dievčatá.

Ilustračný obrázok k článku Policajt Richard čelí NECHUTNÝM obvineniam! ZNEUŽÍVAL mladistvé dievčatá?
Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajná inšpekcia mala zadržať 38-ročného policajta Richarda. Ten čelí obvineniam, keď mal podľa informácií portálu Čas.sk údajne zneužívať dievčatá, ktoré nemali ani 15 rokov.

Ako to malo prebiehať?

Server píše, že neplnoleté a mladistvé dievčatá mal hľadať na internetových portáloch a jeho teritóriom bolo aj fitnescentrum, v ktorom pracoval ako tréner.

Zdroje portálu tvrdia, že si mal Richard o svojich obetiach najprv zistiť informácie a potom s nimi údajne nadviazal kontakt ako policajt. „Nakoniec ich zrejme pod rôznymi hrozbami sexuálne zneužíval,“ povedal pre Čas.sk anonymný zdroj.

„Každé nové dievča, ktoré tam prišlo cvičiť, hneď oslovil a chcel s ním niečo mať. Po odmietnutí začal byť nepríjemný. Zisťoval si informácie a ďalej naliehal. Mala som z neho od prvého momentu veľmi zlý pocit,“ povedala portálu jedna z návštevníčok fitnescentra.

Potvrdili zadržanie policajta

Aktuálne ešte nie je jasné, či išlo len o jeden prípad alebo bolo obetí viac. Zrejmé je len to, že celú vec už vyšetruje Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktoré prípad potvrdilo. Policajta dokonca zadržali.

"Policajti Úradu inšpekčnej služby a ďalších zložiek PZ počas akcie 4. 10. 2023 zadržali podozrivú osobu – príslušníka Policajného zboru služobne zaradeného na OR PZ Bratislava 2, ktorej vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vzniesol obvinenie za trestný čin sexuálneho zneužívania a zneužitia právomoci verejného činiteľa,“ uviedol tlačový odbor.

V prípade mali byť vykonané domové prehliadky a výsluchy svedkov, pričom boli zaistené viaceré dôkazy. „V súčasnej dobe sa vykonávajú ďalšie procesné úkony s dohľadom prokurátora. Ďalšie informácie nebudeme v súčasnom štádiu vyšetrovania zverejňovať,“ dodal tlačový odbor.

Mama tomu nemôže uveriť

Čas.sk sa skontaktoval aj s mamou obvineného policajta. Prezradila, že o jeho zadržaní nevedela a dnes mal mať dokonca službu. Podľa nej Richard svoju prácu miluje, nemá rád násilie a je zásadový. „Tým obvineniam nemôžem uveriť, to jednoducho nie je on. Veď ho vybrali a dostal vyznamenanie od prezidentky,“ nechala sa počuť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM