TOS Zo zahraničia

VIDEO Potápači v ŠOKU: Narazili na tajomného tvora, ktorý má byť poslom ZEMETRASENÍ

Skupina potápačov zažila stretnutie s pozoruhodným a legendami opradeným tvorom. Video z tohto stretnutia sa v momente stalo virálnym.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO Potápači v ŠOKU: Narazili na tajomného tvora, ktorý má byť poslom ZEMETRASENÍ
Zdroj: Instagram.com/chengruwang

V angličtine je známa ako giant oarfish, v latinčine jej hovoria regalecus glesne. V každom prípade ide o tajomnú rybu, ktorá bola prvýkrát objavená až v roku 1772.

A to aj preto, že tento tvor zostáva poväčšine času ukrytý v hlbinách oceánu. Vraj na hladinu vypláva len vtedy, keď už tuší, že zomiera.

Len povera?

Skupina potápačov pri Taiwane mala šťastie a tajomnú rybu videla živú a navyše sa jej mohli aj dotknúť. So zábermi z tohto stretnutia sa podelili na Instagrame a okamžite sa stali virálnymi.

Nanešťastie, zdá sa, že aj život tohto jedinca sa chýli ku koncu a možno práve preto ryba plávala do plytších vôd. Na jej tele vidno obrovské diery, podľa odborníkov je to dielo žraloka.

Zaujímavosťou je, že niektorí ľudia veria tomu, že tieto ryby sú znakom blížiaceho sa zemetrasenia. Vychádzajú pritom z japonskej mytológie.

Článok pokračuje pod videom.

Najdlhšia

Táto legenda vo veľkom ožila pred niekoľkými rokmi. Pred zemetrasením a cunami vo Fukušime v roku 2011 sa totiž vyplavili na breh desiatky týchto tvorov. Podľa odborníkov však ide len o seizmickú poveru a nie je to postavené na žiadnom vedeckom základe.

Tak či onak, faktom je, že ide o najdlhšiu kostnatú rybu na svete a podľa Wikipedie dospelý jedinec dosahuje dĺžku 8 až 10 metrov a hmotnosť 270 kilogramov.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM