Ľubomír Hudačko Zo zahraničia

Prezidenta Pavla ľudia prichytili na motorke BEZ prilby: Bola to hlúposť, OSPRAVEDLŇUJEM sa!

Prezident si podľa svojich slov uvedomuje, že by mal ísť v dodržiavaní pravidiel príkladom. Za svoj čin sa ospravedlnil.

Ilustračný obrázok k článku Prezidenta Pavla ľudia prichytili na motorke BEZ prilby: Bola to hlúposť, OSPRAVEDLŇUJEM sa!
Zdroj: reprofoto CNN Prima News

Český prezident Petr Pavel jazdil na obľúbenej motorke bez prilby, čo zachytili na video aj okoloidúci ľudia v mestečku Rtyně v Podkokoří v Královohradeckom kraji. Informuje o tom portál CNN Prima News.

„Vnímam svoje pochybenia a za zjavný dopravný priestupok sa ospravedlňujem. Pri jazde na motorke celý život dodržujem všetky bezpečnostné opatrenia, od prilby cez oblečenie s chráničmi až po bezpečnostnú airbagovú vestu. V tomto prípade som šiel dohustiť pneumatiky k čerpacej stanici,“ uviedol Pavel na sociálnej sieti X s tým, že išlo o cestu dlhú 1,5 kilometra po riedko používanej komunikácii.

Bola to hlúposť

Na niekoľko desiatok metrov sa musel podľa svojich slov napojiť aj na hlavnú cestu.

„Bola to hlúposť. Uvedomujem si, že prezident by mal ísť v dodržiavaní pravidiel príkladom,“ vysvetlil ďalej prezident.

Okrem toho pripomenul, že v sobotu sa zúčastní akcie Keep Respect, ktorej účelom je pomáhať motorkárom, ktorí cudzou vinou skončili na vozíčku.

Pomoc motorkárom

„Pri tejto príležitosti venujem na dobrovoľné vstupné sumu vyššiu, než je horná hranica pokuty v správnom konaní udeľované za tento priestupok. Celková vybraná čiastka bude využitá na pomoc konkrétnym motorkárom, ktorým chýbajú peniaze na liečbu ich úrazu,“ dodal cez X.

Policajný hovorca Ondřej Moravčík pre iDNES.cz povedal, že prezidentovi žiadny postih nehrozí. „Má imunitu,“ uviedol.

O priestupku sa s ním na štvrtkovom stretnutí rozprával aj minister dopravy Martin Kupka. „Tá chyba sa stala. Pán prezident si ju uvedomuje,“ povedal minister, pričom zdôraznil, že Pavel patrí k motocyklistom, ktorí dbajú na bezpečnosť.

„Toto bola len konkrétna čiastočná chyba,“ dodal Kupka. Ocenil, že prezident daruje financie práve na aktivity spojené s bezpečnosťou v cestnej premávke.

Zdroj: Youtube.com/CNN Prima NEWS

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM