han Hokej

Pri odpadnutí Sádeckého bol aj Kanaďan Roy: Čo mu povedal pred osudným KOLAPSOM?

Okamih, ktorý bude mať pred očami do konca života. Kanadský hokejista Marc-Olivier Roy bol pri tom, keď odpadol slovenský útočník Boris Sádecký († 24) priamo počas zápasu.

Ilustračný obrázok k článku Pri odpadnutí Sádeckého bol aj Kanaďan Roy: Čo mu povedal pred osudným KOLAPSOM?
6
Galéria

Roy patril k lídrom mužstva a hrával v jednej formácii práve so Sádeckým. Pre kanadský portál lapresse.ca sa ku nečakanému odpadnutiu a následnému úmrtiu mladého Slováka vyjadril.

Rodák z kanadského Boisbriandu si prvý raz v kariére vybral klub mimo zámoria. O pôsobení v bratislavskom klube Capitals ho mal presvedčiť už nebohý Dušan Pašek mladší, ktorý bol riaditeľom mužstva. Ukázalo sa to ako dobrý ťah, veď Roy bol najproduktívnejším hráčom slovenského účastníka v nadnárodnej súťaži IHL.

V jednom útoku

27-ročný útočník však ani v zlom sne nepočítal, že sa stane svedkom tragédie, ktorá sa udiala v piatok 29. októbra na ľade rakúskeho Dornbirnu. „Do konca prvej tretiny zostávalo šesť sekúnd, hrali sme presilovku. Vyhral som vhadzovanie, v tom strieľame na bránku a tam je mela. Odrazu som zbadal kľačať Borisa Sádeckého. Mysleli sme si, že dostal nejaký zákerný úder, o ktorom sme nevedeli,“ opisoval Roy situáciu, ktorá otriasla celým športovým svetom.

„Práve sa ozval klaksón,“ doplnil Roy a smutne dodal, čo mu Boris povedal: „Necítim sa dobre, Marco.“ Následne sa otočil nabok a spadol dozadu.

Boj o život

Okamžite potom prišiel ku Sádeckému tímový lekár, no Roy poznamenal, že to bolo hrôzostrašné: „V jeho očiach bolo vidieť, že tam Boris nebol. Niečo tam bolo, vedel som to. Zvyčajne to býva tak, že keď ste zranení, niečo hovoríte…“ Potom odviezla Sádeckého záchranka a začal sa boj o život mladého hokejistu. Tím Capitals odcestoval domov. Čo sa dialo potom? "Povedali nám, že bude 48 hodín v kóme, aby ho mohli prebrať.

„Takže život šiel ďalej… Na druhý deň ráno sme sa za neho všetci modlili, ale nevedeli sme nič. Nemysleli sme na to najhoršie, pretože nám bolo povedané, že je to v poriadku,“ podotkol Kanaďan.

Zdrvujúca správa

Za pár dní sa celý svet dozvedel, že Boris Sádecký svoj život v rakúskej nemocnici prehral. „Bolo to ťažké prijať… Predsa len, nie je to ako, keď niekto zomrie pri autonehode… Viete, sme veľmi zohratí a vidíme sa častejšie ako so svojimi najbližšími. Nikdy som si nemyslel, že takéto niečo zažijem vo svojej kariére…“ hovorí Roy.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zomrel hokejista Sádecký
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM