Zo Slovenska

Primátori prehovorili! Medzi obyvateľmi sa šíria OBAVY pre situáciu s migrantmi

Slovensko čelí migračnej kríze. Primátori miest odkazujú, že sú pripravení spolupracovať so štátom pri zvládaní napätej situácie.

Ilustračný obrázok k článku Primátori prehovorili! Medzi obyvateľmi sa šíria OBAVY pre situáciu s migrantmi
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Situácia v súvislosti s prechodom a zotrvávaním migrantov na Slovensku vyvoláva napätie a obavy u obyvateľov miest.

Chcú upokojiť situáciu

Primátori dotknutých miest požadujú intenzívnejšiu komunikáciu na lokálnej úrovni a preventívne konanie, aby sa situácia ďalej nezhoršovala. TASR to uviedla hovorkyňa Únie miest Slovenska (ÚMS) Daniela Piršelová.

„Našou úlohou teraz je správať sa vecne a racionálne, aby sme aktuálnu situáciu dokázali upokojiť. Chceme byť pre štát partneri, sme pripravení spolupracovať a pomáhať udržať túto napätú situáciu pod kontrolou,“ zdôraznil prezident ÚMS Richard Rybníček.

Prijali opatrenia

ÚMS v tejto súvislosti zorganizovala online stretnutie so štátnym tajomníkom rezortu vnútra Martinom Královičom a ďalšími zástupcami štátu. Tí informovali o zásadných opatreniach, ktoré vláda SR prijala.

Okrem iného o nasadení armády prioritne v Banskobystrickom a Nitrianskom kraji a návrhu na zmenu zákona o pobyte cudzincov.

Rovnako pripomenuli, že doteraz neboli hlásené žiadne porušovania zákona, žiadna trestná činnosť či priestupok zo strany migrantov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Migranti v Nových Zámkoch, 5. septembra 2023
9
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM