Regióny

Prístroj, ktorý lieči malých pacientov: Do bardejovskej nemocnice pribudol takýto pomocník

Liečiť deti s ťažkými zdravotnými diagnózami bude odteraz v bardejovskej nemocnici aj nový ventilátor. Pozrite, na čo slúži...

Ilustračný obrázok k článku Prístroj, ktorý lieči malých pacientov: Do bardejovskej nemocnice pribudol takýto pomocník
Zdroj: Nemocnica Bardejov

Nemocnica s poliklinikou Sv. Jakuba v Bardejove získala veľkého pomocníka pre malých pacientov. Nadácia Pontis poskytla z grantového programu Srdce pre deti 7 500 eur na projekt „Ventilátor pre detských pacientov“.

„Finančný príspevok bol použitý na zakúpenie nového ventilátora – prístroja na liečbu detí s ťažkými zdravotnými diagnózami ako sú poruchy respiračných funkcií a centrálneho nervového systému, ktorý umožňuje zabezpečenie vitálnych funkcií novorodencov a detských pacientov neinvazívnou aj invazívnou ventiláciou podľa potrieb malých pacientov,“ uvádza sa v správe bardejovskej nemocnice.

Cieľom grantového programu „Srdce pre deti pomáha v nemocniciach“ je poskytovať pomoc deťom s ťažkými zdravotnými diagnózami a zdravotným znevýhodnením, ale aj deťom, ktoré sa ocitli v nečakaných krízových situáciách. V roku 2018 je časť verejnej zbierky venovaná zdravotníckym zariadeniam, ktoré dennodenne poskytujú zdravotnú starostlivosť detským pacientom.

Účelom grantu je zabezpečenie a nákup zdravotníckych prístrojov, rehabilitačnej techniky pre nemocnice, ktoré prispejú k zlepšeniu diagnostickej, operačnej, liečebnej alebo rehabilitačnej starostlivosti o detských pacientov.

Zdroj: Nemocnica Bardejov
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM