Zo zahraničia

Putinov zdravotný stav sa mal prudko ZHORŠIŤ: Jeho blízki sa obávajú NAJHORŠIEHO

Poruchy videnia, silné bolesti hlavy a čiastočná stratu citlivosti ruky a nohy. Zhoršený zdravotný stav Vladimira Putina vyvolal medzi jeho blízkymi paniku.

Ilustračný obrázok k článku Putinov zdravotný stav sa mal prudko ZHORŠIŤ: Jeho blízki sa obávajú NAJHORŠIEHO
Zdroj: TASR/AP

Dohady o zhoršujúcom sa zdravotnom stave ruského prezidenta sa šíria už niekoľko mesiacov. Kremeľ problémy svojho vodcu nikdy oficiálne nepriznal. Najnovšie správy však naznačujú, že Vladimir Putin na tom vôbec nie je dobre.

Telegramový kanál General SVR, ktorý pravidelne prináša zákulisné informácie z Kremľa, aktuálne informoval, že Putinov stav sa mal pred niekoľkými dňami prudko zhoršiť. Upozornil na to portál tv.nova.cz.

Vážne problémy

General SVR tvrdí, že v nedeľu ráno sa ruský prezident prebudil s nečakanými komplikáciami. Údajne mal poruchy videnia, necitlivý jazyk, silné bolesti hlavy a čiastočnú stratu citlivosti pravej ruky a nohy.

Pri hlave Ruskej federácie sa mal zísť celý tím špecialistov, ktorí sa o Vladimira Putina starajú. Okamžite ho podrobili dôkladnej prehliadke. „Konzílium lekárov mu predpísalo lieky a odporučilo aspoň niekoľko dní úplného pokoja,“ cituje portál tv.nova.cz správu General SVR.

Prečítajte si tiež

Panika medzi blízkymi

Dopoludnia sa malo Putinovi polepšiť a až do večera už jeho stav v lekároch nevyvolával obavy. Príbuzní ruského prezidenta však mali iný názor. „Prudké zhoršenie zdravotného stavu Vladimira Putina v nich vyvolalo nervóznu redakciu, respektíve skôr paniku,“ informoval telegramový kanál.

Putin odporúčaný oddych ignoroval a ešte večer sa stretol s armádnymi a vládnymi zástupcami, aby prebral situáciu na Ukrajine. Už v pondelok však celý deň odpočíval a večer sa cez videohovor spojil s predstaviteľmi bezpečnostných zložiek. „Zatiaľ čo na prezidentovom monitore boli zábery účastníkov jednania, na ich monitoroch sa prezident neobjavil, bol iba počuť jeho hlas. Tento formát komunikácie prebieha v dobe, keď sa prezident necíti dobre,“ dodal General SVR.

Špekulácie o podlomenom zdraví

Podľa tn.nova.cz sa v prípade Vladimira Putina najčastejšie skloňuje rakovina štítnej žľazy a Parkinsonova choroba. Podľa viacerých zdrojov má byť dokonca závislý na zahraničnej liečbe.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM