Rastislav Búgel Zo zahraničia

Šantenie na zamrznutej rieke sa zmenilo na DRÁMU: Otec s batoľaťom sa PREPADLI pod ľad

Pod otcom a jeho 15-mesačným dieťaťom sa prepadla zamrznutá hladina rieky. Na pomoc im museli ísť záchranári.

Ilustračný obrázok k článku Šantenie na zamrznutej rieke sa zmenilo na DRÁMU: Otec s batoľaťom sa PREPADLI pod ľad
5
Galéria

Ochladenie láka čoraz viac ľudí, aby vytiahli korčule a vybrali sa na zamrznuté vodné plochy. Ak sa rozhodnete pre niečo podobné, dajte si dobrý pozor. Radosť z pohybu sa môže v zlomku sekundy zmeniť na boj o život.

Prepadol sa aj s batoľaťom

Najnovšie sa rovnaký scenár odohral v Českých Budějoviciach. Podľa portálu Blesk.cz sa na zamrznutú hladinu mŕtveho ramena rieky Malše vybral otecko s jeho 15-mesačným batoľaťom, ktoré po ľade ťahal na sánkach.

Šantenie skončilo v momente, kedy sa slabá vrstva ľadu prelomila a dvojica skončila v mrazivej vode.

Našťastie napokon všetko dobre dopadlo a dvojica skončila v rukách záchranárov.

„Dôrazne prosíme verejnosť, nevstupujte na zamrznutú časť rieky Malše v slepom ramene! Sila ľadu nie je dostatočná a dnes došlo k prelomeniu ľadu pod dvoma osobami, ktoré sú teraz v starostlivosti záchranárov,“ informovala v pondelok (15. januára) Mestská polícia České Budějovice.

Nerešpektujú zákaz

„On išiel s tým batoľaťom ku kraju, kde je to rozmrazené, a natáčal si to. Jeden okruh dal a pri druhom sme si hovorili, či je normálny. Zrazu rany, ako ľad praskal, a oni vo vode,“ opisuje pre Blesk.cz jedna zo svedkýň.

Podľa ďalších svedkov ľad na danom mieste praskal celý deň. Ľudia sa však nepoučili a neďaleko miesta, kde sa prepadol muž s malým dieťaťom, sa korčuľovali aj naďalej.

„Potom, čo sa preboril ľad pod dvoma osobami, sme vydali varovanie pred nebezpečím a nábrežie Malše ohradili. Aj napriek tomu ale ľudia sa ďalej na ľade korčuľovali. Strážnici museli na mieste zasiahnuť opakovane a dôrazne ich upozorniť na zákaz vstupu,“ povedala členka MsP Věra Školková.

„Miesto je zaistené páskami proti vstupu, rozhodne nenarušujte ohraničenie tohto miesta,“ dodala Mestská polícia České Budějovice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/Noocharin Ostiwech
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM