TOS Cestovanie

Slovenský youtuber v THAJSKU dal odpoveď na častú otázku: Ako ROZPOZNAŤ, že ide o trans ženu?

Thajsko je bezpochyby nádherná krajina s úchvatnou prírodou, napriek tomu je tam extrémne populárny aj sexturizmus.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský youtuber v THAJSKU dal odpoveď na častú otázku: Ako ROZPOZNAŤ, že ide o trans ženu?
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

V súvislosti so sexturizmom v Thajsku často počuť príhody o tom, ako heterosexuálny muž sa opije, vyspí sa s krásnou miestnou ženou a až neskôr zistí, že v skutočnosti to bol chlap.

Thajsko je totiž plné transgender žien. Niektoré z nich podstúpili operáciu zmeny pohlavia a niektoré nie.

Vo všeobecnosti sa v súvislosti s nimi rozmohol výraz ladyboy resp. ladyboyovia, v určitom kontexte to však môže pôsobiť urážlivo.

Ako ich rozpoznať?

Slovák Martin, ktorý na platforme YouTube zverejňuje svoje cestovateľské videá okrem iných krajín aj práve z Thajska, zodpovedal v jednom zo svojich najnovších videí otázku, ktorú dostáva často. Ako rozpoznať, že ide trans ženu?

Tvrdí, že často je to naozaj náročné, no on sa to už stihol naučiť a tak na 90 percent ich vie rozoznávať.

„Veľa z tých, čo sem prídu prvýkrát, to ale nevedia rozoznať,“ hovorí vo videu a prezradil hlavné atribúty, podľa ktorých sa orientuje.

„Prvým je hlas, ten hlas totiž nie je možné urobiť. Snažia sa rozprávať jemne, potichučky, ale keď začnú kričať, tak ich to prezradí. Druhá vec je, že sú vyššie, majú veľké chodidlá, dlhé prsty na rukách. Všetko majú veľmi dlhé čo sa týka rúk a nôh. Ďalším znakom by mohol byť ohryzok, ale že vraj ten je možné už tiež urobiť,“ vysvetlil Martin, ktorý trávi v Thajsku už nejaký ten čas.

Prečo je ich v Thajsku veľa?

Táto krajina je považovaná v tomto smere za jednu z najprijateľnej­ších a najtolerantnejších na svete, pričom môže za to aj fakt, že Thajčania sú poväčšine budhisti a toto náboženstvo oficiálne akceptuje existenciu tretieho pohlavia.

Oproti niektorým iným krajinám, v ktorých transgender ľudia nie sú v spoločnosti príliš akceptovaní, v Thajsku je to úplne inak a často sú tam vnímaní dokonca ako „vyspelejšie duše“.

Ich vysoký počet sa prisudzuje aj už spomínanému sexturizmu. Jednoducho a v skratke, takto si vedia zarobiť viac ako na nejakých ryžových poliach.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM