Aktualizované ESL Správy Rôzne

Spisovateľ Dominik Dán reaguje na vyhadzov z ministerstva: Zažívame najmasovejšie politické čistky

Slávneho spisovateľa kriminálnych románov pred mesiacom vyhodili z Ministerstva vnútra s tým, že poberal plat za ničnerobenie.

Ilustračný obrázok k článku Spisovateľ Dominik Dán reaguje na vyhadzov z ministerstva: Zažívame najmasovejšie politické čistky
Zdroj: Facebook.com/DominikDanOfficial

Ministerstvo vnútra prepustilo autora detektívnych románov Dominika Dána. Dôvod je naozaj kuriózny. Pracovať mal na tlačovom odbore a poberať vyše 2 000 eur v hrubom mesačne. Vraj roky nič nerobil a do práce si chodil len pre výplatu.

O prípade si môžete prečítať TU.

Dominik Dán takéto slová odmieta. Vraví, že Slovensko zažíva najmasovejšie politické čistky a personálne rošády, aké tu kedy po voľbách boli. Dodáva, že sa šíria o jeho osobe rôzne dezinfomácie a preto sa rozhodol reagovať.

Lenivec?

„Z médií som sa dozvedel, že dôvodom môjho prepustenia bolo, že som nič nerobil a iba som si chodil po výplatu. Toto o mne povedal minister, ktorý sa odmietol so mnou stretnúť osobne, ktorého ani nezaujímalo, čo som v skutočnosti robil, čomu som sa venoval, na čom všetkom som sa podieľal, aké bolo moje poslanie,“ napísal Dominik Dán na svojej facebookovej stránke.

Ako dodáva, o tom, čo naozaj robil hovoriť nemôže, pretože ide o služobné tajomstvo, no o jeho výkonoch majú svedčiť pochvaly nadriadených.

„Stačí, keď prezradím, že v polícii som odpracoval 35 rokov a 280 dní. Za toto obdobie som bol za vykonanú prácu 63-krát odmenený peňažnou odmenou, dostal som 3 písomné pochvaly, 2 vecné dary, 2 medaily prvého stupňa a bol som 3-krát mimoriadne povýšený. Počas mojej kariéry sa na poste ministra vnútra vystriedalo 16 ministrov, pätnásť, asi diletantov, bolo s mojou prácou spokojných, jeden, zjavne odborník, nespokojný,“ dodal Dominik Dán. Uviedol, že súdiť sa nebude a zaželal ministrovi veľa zdravia a šťastia.

Slovensko zažíva najmasovejšie politické čistky a personálne rošády, aké tu kedy po voľbách boli. Je logické, že také...

Posted by Dominik Dán on Saturday, September 5, 2020

Reakcia ministra

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) okamžite zareagoval. Tvrdí, že Dominik Dán pri svojej práci neprichádzal do kontaktu so žiadnymi utajovanými informáciami, alebo čímkoľvek, čo podlieha služobnému tajomstvu.

„Ak bol počas predošlého vedenia poverený úlohami, ktoré podliehajú stupňu utajenia, je pre mňa nepochopiteľné jeho zaradenie na tlačovom odbore. Ako oveľa vhodnejšia by sa ponúkala pozícia poradcu ministra, samozrejme, ak má pán Dán aj bezpečnostnú previerku,“ tvrdí Roman Mikulec. Minister stále trvá na tom, že spisovateľ nerobil nič. Dokonca naňho vytiahol informáciu, ktorá má prispieť k jeho ďalšej diskreditácii.

„Na záver už len dodám, že pre mňa je smutným, ale jasným dôkazom toho, že p. Dánovi vo finále nešlo skutočne a úprimne o jeho prácu a česť fakt, že sa do poslednej chvíle snažil cez svoju dcéru vybaviť, aby zostal v zamestnaneckom pomere aspoň do konca roka. Kvôli vyššiemu dôchodku!“ uzavrel minister vnútra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM