Magazín

Spoznajte FARBU roka 2024: Skrášli domov a polichotí vašej pleti!

Je možné, že aj vy si farbu Peach Fuzz rýchlo zamilujete. Broskyňový odtieň je všestranne využiteľná farba.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte FARBU roka 2024: Skrášli domov a polichotí vašej pleti!
Zdroj: instagram.com/voguegermany

Rok 2024 bude patriť farbe Peach Fuzz. Je to jemne zmyselný broskyňový odtieň, ktorý má ohlasovať „našu túžbu starať sa o seba a ostatných“. Novinku predstavila spoločnosť Pantone.

„Pri hľadaní odtieňa, ktorý odráža vrodenú ľudskú túžbu po blízkosti a spojení, sme si vybrali farbu vyžarujúcu teplo a modernú eleganciu, spájajúcu mladistvé s nadčasovým. Ide o zamatovo nežný broskyňový odtieň, ktorého všeobjímajúci duch obohacuje myseľ, telo a dušu,“ uviedla Leatrice Eisemanová, výkonná riaditeľka Pantone Color Institute. Farba nesie doslovne názov PANTONE 13–1023 Peach Fuzz.

Kde ju nájdete?

Jemná broskyňová farba bude prevládať v bytových doplnkoch a udomácni sa v módnom a kozmetickom priemysle. Peach Fuzz vynikne na semišových, zamatových, prešívaných a chlpatých textúrach, pričom bude stále pôsobiť luxusne a upokojujúco. „Peach Fuzz 13–1023 dodáva vlasom éterický, reflexný povrch. Vytvára prirodzený ružovkastý lesk, ktorý lichotí pleti v širokej škále podtónov. Prekvapivo všestranný odtieň oživuje pokožku. Dodáva očnému okoliu, perám a lícam jemné teplo, vďaka čomu všetci, ktorí ho nosia, vyzerajú zdravšie,“ píše Pantone. Pripravte sa na pestrú paletu rúžov, líceniek a lakov na nechty v tomto odtieni.

Získa si svetové móla?

Broskyňová farba sa objavila o čosi skôr na módnych prehliadkach vychýrených módnych značiek. V kolekciách na jar/leto 2024 sa s ňou pohrali značky ako Stella McCartney, Zimmermann, Sportmax či napríklad Alberta Ferretti.

Pantone je viac 50 rokov celosvetovým lídrom v oblasti komunikácie farieb. Spoločnosť sleduje a vyhodnocuje farebné trendy a ich vzorkovníky využívajú dizajnéri, grafici a ďalší odborníci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM