TOS Zo zahraničia

To už fakt zostáva rozum stáť: Matka išla ku kaderníčke, dieťa nechala v rozpálenom aute!

Prvé horúčavy a už to začína. Matka nechala svoje malé dievčatko v rozpálenom aute, zatiaľ čo ona bola v kaderníctve.

Ilustračný obrázok k článku To už fakt zostáva rozum stáť: Matka išla ku kaderníčke, dieťa nechala v rozpálenom aute!
Zdroj: Pixabay.com

České mesto Tábor bolo tento týždeň svedkom veľkej drámy. Na svedomí ju má žena, ktorá svoje dieťa nechala v horúcom aute, zatiaľ čo ona navštívila kaderníctvo.

Okoloidúci, ktorí si všimli v aute plačúce dieťa, zavolali mestskú políciu.

„Svedkovia čakali asi 20 minút pri aute, a keď sa stále nič nedialo, zavolali 156. Vo vozidle sedelo asi dvojročné dievčatko, pripútané v autosedačke, bolo spotené a plakalo. Auto stálo na priamom slnku. Vzhľadom na to, že dieťa bolo v nebezpečenstve života, privolali strážnici zdravotníkov i hasičov,“ u­viedol pre Blesk.cz zástupca veliteľa a tlačový hovorca tamojšej mestskej polície Pavol Šimek.

V akcii hasiči

Uzamknuté auto malo stiahnuté okná asi centimeter. To hasičom stačilo na to, aby sa dostali dovnútra a dieťa vyslobodili. Práve vo chvíli, keď sa podarilo dievčatko dostať z auta, dorazila na miesto jeho matka.

Povedala, že bola v neďalekom kaderníctve. "Prehriate dieťa odviezli záchranári do nemocnice. Celú vec sme odovzdali polícii (štátnej, pozn. red.). Tá posúdi, či sa jedná o trestný čin, alebo nedbalostný priestupok,“ do­plnil Šimek.

Vlna kritiky

Informácia o nezodpovednom konaní matky vyvolala na sociálnej sieti vlnu kritiky. „Hlavne, že má hlavu učesanú, ale v tej hlave chýba mozog,“ okomen­tovala prípad Katarína.

„To proste už nemá žiadne ospravedlnenie. Ľudia sú nepoučiteľní a sebeckí. Každý rok X prípadov s rovnakým scenárom. Je mi ľúto dievčatka. Prajem, aby všetko dobre dopadlo,“ napísal ďalší užívateľ.

Verme, že tento prípad bude dostatočným varovaním pred nadchádzajúcou sezónou horúčav a nedôjde k ďalším podobným, ktoré môžu skončiť a v minulosti aj viaceré skončili tragicky.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM