Zo zahraničia

Tragické VIDEO z pláže: Priamy zásah bleskom ZABIL dvoch ľudí

Dvoch ľudí zabil na pláži priamy zásah bleskom. Desivé momenty sa jednému z návštevníkov podarilo zachytiť na video.

Ilustračný obrázok k článku Tragické VIDEO z pláže: Priamy zásah bleskom ZABIL dvoch ľudí
Zdroj: Twitter.com/Lazz Lazz

Na mexickej pláži Maruata sa stala veľká tragédia. Všetko zachytil jeden z návštevníkov pláže, ktorého video teraz koluje po sociálnych sieťach.

Chcela sa ukryť, zasiahol ju blesk

Pobrežie zasiahla silná búrka, pred ktorou sa nestihlo ukryť hneď niekoľko ľudí. Video zachytáva moment, keď blesk zasiahol 33-ročnú ženu. Okamžite sa mŕtva zrútila na piesok.

Elviu de Jesus zasiahol blesk, keď vyšla z mora a chcela sa ukryť pred búrkou. Okamžite sa jej snažil pomôcť jej manžel, no lekári už mohli iba skonštatovať smrť.

Blesk sa v zlomku sekundy po pláži presunul o kúsok ďalej, kde zasiahol ďalšiu obeť. Podľa portálu Daily Mail išlo o miestneho predavača hojdacích sietí Félixa Andrésa . Ťažko zranený muž skonal po prevoze do nemocnice.

Malá pravdepodobnosť

Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb uvádza, že každoročne v Spojených štátoch udrie najmenej 40 miliónov bleskov. Podľa údajov je šanca, že vás zasiahne blesk, jedna k miliónu. Takmer 90 percent obetí zásah bleskom prežite, no v roku 2023 už blesky v Spojených štátoch zabili 11 ľudí. Vlani takto zomrelo 19 ľudí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM