han Krimi

ÚNIK plynu počas VIANOC: Hasiči museli VYSTRAŠENÝCH ľudí evakuovať do bezpečia

Cítili zápach plynu! Rýchly zásah hasičov na Štedrý deň v jednej z ubytovní na okraji Banskej Bystrice zabránil nešťastiu.

Ilustračný obrázok k článku ÚNIK plynu počas VIANOC: Hasiči museli VYSTRAŠENÝCH ľudí evakuovať do bezpečia
Zdroj: Facebook.com/mspbb

O dramatickom zásahu hasičov počas Vianoc informovala Televízia JOJ na svojom portáli noviny.sk. „V priemyselnom areáli unikal zo zásobníka plyn. Bolo ho cítiť z diaľky. Ľudí to vystrašilo,“ píše web televízie.

„To bolo z ničoho nič, najprv sme si mysleli, že to je hmla a to zo zásobníku plyn,“ povedal do kamery miestny obyvateľ.

Po večeri

Kým ľudia si po štedrovečernej večeri užívali pohodu, obyvatelia tejto ubytovne mali Vianoce poriadne hektické. Namiesto radosti z darčekov, museli utekať do bezpečia. „Jednalo sa o únik plynu zo zásobníka na propán bután v objeme 9 m3. V ubytovni nakoniec neboli namerané žiadne koncentrácie plynu,“ informoval TV JOJ hovorca hasičov Matúš Kondela.

Ako ďalej uviedli v reportáži, ľudí napokon evakuovali a prišiel pre nich evakuačný autobus. „Deti, dospelí, bolo to nebezpečné, štyri autá tam mali hasiči,“ priznal evakuovaný obyvateľ.

Napokon sa hasičom podarilo okolie ubytovne uzavreli. „Zásobník, z ktorého plyn unikal kropili vodou až do príchodu plynárov, ktorým sa podarilo uzavrieť ventil,“ dodáva web noviny.sk.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM