Rastislav Búgel Zo Slovenska

Veľká slovenská banka ZVYŠUJE ceny! Za čo všetko si jej klienti PRIPLATIA?

Najväčšia slovenská banka oznámila zvyšovanie cien. Na čo sa musia jej klienti pripraviť už od nového roka?

Ilustračný obrázok k článku Veľká slovenská banka ZVYŠUJE ceny! Za čo všetko si jej klienti PRIPLATIA?
Zdroj: Freepik.com/Dragana_Gordic

Slovenská sporiteľňa pripravuje zvýšenie cien. Klientov čakajú zmeny od 1. januára 2024. Ako informoval portál finsider.sk, zmeny najviac pocítia klienti, ktorí využívajú prémiový balík služieb Space účet X.

Zadarmo to už nebude

Podľa portálu sa Slovenská sporiteľňa rozhodla tento typ prémiového účtu postupne utlmiť. Nebude ho už ponúkať novým klientom a nepoteší ani tých súčasných.

Sporiteľňa aktuálne ponúka možnosť získať účet s dvoma platobnými kartami či neobmedzeným počtom výberov z akýchkoľvek bankomatov na Slovensku a v eurozóne úplne zadarmo. Stačí, aby klient každý mesiac kartou zaplatil aspoň 500 eur a vykonal tri pravidelné platby. V opačnom prípade je základná cena za Space účet X 10 eur.

„Od januára budú môcť majitelia prémiového účtu získať zľavu najviac vo výške 50 percent. To znamená, že za účet zaplatia aspoň päť eur mesačne. Na získanie 50-percentnej zľavy musia klienti splniť rovnaké podmienky, aké dnes banka vyžaduje na priznanie 100-percentnej zľavy,“ upozornil finsider.sk.

A čo základný balík?

Dobrou správou je, že základný balík Space účet, ktorý využíva väčšina klientov, bude aj naďalej možné získať zadarmo. Jeho základná mesačná suma ostane na úrovni dnešných 6 eur. Poplatok nemusia zaplatiť klienti, ktorí každý mesiac zaplatia kartou aspoň 350 eur a uskutočnia aj tri pravidelné platby.

Zvýši sa aj poplatok za jednorazové platby pre klientov, ktorí nevyužívajú balík služieb a pre tých, ktorí využívajú kartu v krajinách, kde sa neplatí eurami.

Ďalšie zmeny

Portál pripomína, že od 1. januára 2024 stúpnu aj ďalšie poplatky. Z 2,50 na 3,50 eur stúpne poplatok za SMS služby Extra, z 0,20 eur na 0,22 eur porastie prevod v českých korunách do Českej spořitelny. Poplatok za spracovanie transakcie v inej mene ako v eurách síce bude pri debetných a kreditných kartách na úrovni 2 percent z výšky transakcie, no maximálna výška poplatku stúpne z troch na päť eur. Zároveň sa zmení aj minimálny poplatok za poskytnutie úveru na bývanie. Namiesto 300 zaplatia klienti 400 eur.

Sporiteľňa zavedie aj poplatok pre investorov k službe Držiteľský účet a zmenia sa aj poplatky za uloženie zlatých odliatkov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM