han Rôzne

VEĽKÉ problémy vo vychýrenom samozbere: TONY zhnitých jahôd odvážajú z polí! FOTO

Kruté časy pre zberateľov jahôd. Môže za to daždivé počasie, ktoré zapríčinilo, že sa polia nateraz zatvárajú.

Ilustračný obrázok k článku VEĽKÉ problémy vo vychýrenom samozbere: TONY zhnitých jahôd odvážajú z polí! FOTO
4
Galéria

Sezóna jahôd je v plnom prúde, ale stovky zákazníkov má oči pre plač. Rovnako sú na tom aj majitelia obľúbeného pestovateľa. „Žiaľ dlhodobé dažde nám spôsobili starosti, čo ste už určite zistili vy, ktorí ste boli v posledných dňoch na samozber. Ospravedlňujeme sa za komplikácie. Samozber práve zatvárame, aby sme z plantáže odstránili poškodené plody,“ uviedli majitelia vychýreného samozberu Dobrý ježko na Facebooku.

„Pripravujeme pre vás aj nové pole, ktoré nie je tak následkami dažďa zasiahnuté, ale tiež je potrebné ho vyčistiť a pripraviť, aby ste mali naozaj kvalitné jahôdky a zo samozberu aj zážitok,“ dodali.

Úroda je v ťahu

„Naši pracovníci už niekoľko dní zbierajú poškodené jahody z plantáží. Denne ich vyvezieme niekoľko vlečiek. Sú to desiatky ton vo finále. Pre infekciu, ktorá môže nakaziť aj zdravé jahody, je toto riešenie jediné dobré – rýchlo odstrániť z porastu infikované plody, aby ostatné mohli zdravo dozrieť. Takto poškodené plody nie sú vhodné na nijaké ďalšie spracovanie,“ vysvetľujú majitelia Dobrého ježka.

Samozrejme, ľudia môžu skúsiť šťastie, či počkať na novú úrodu. „Veríme, že sa nám polia podarí dať do takého stavu, aby ste na samozber mohli skoro prísť,“ poznamenali majitelia a pozvali všetkých na zber hrášku.

„Toho je naozaj dosť a je pekne zrelý a sladký. Rovnako sa začne samozber levandule. Na zber levandule si treba priniesť vlastné nožnice,“ uzavreli.

KLIKNITE aj na tieto články:

Tony jahôd zhnili
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM