han Zo Slovenska

VEĽKÝ zvrat v sledovanom prípade: Po Gašparovi prepustili na slobodu aj Stahla! FOTO

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku nevyhovel žiadosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o vzatie obvineného Romana Stahla v rámci akcie Ezechiel 7 do väzby a prepustil ho zo zadržania na slobodu.

Ilustračný obrázok k článku VEĽKÝ zvrat v sledovanom prípade: Po Gašparovi prepustili na slobodu aj Stahla! FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Pre TASR to uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

„Sudca síce konštatoval dôvodnosť trestného stíhania obvineného, ale vzhľadom na dokumentované štádium trestného stíhania nekonštatoval žiadny z dôvodov väzby uvedených v Trestnom poriadku,“ priblížila.

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej má 21. augusta rozhodnúť Najvyšší súd SR.

Priebeh prípadu

Polícia v piatok (11. 8.) zadržala a obvinila exprezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara a Romana Stahla pre podozrenia z korupcie. Vyšetrovateľ podal v sobotu (12. 8.) podnet na ich väzobné stíhanie. V prípade Tibora Gašpara prokurátor ÚŠP nevidel dôvody na kolúznu väzbu, preto ho v nedeľu z policajného zadržania prepustil.

V prípade obvineného Romana Stahl podal návrh na vzatie do väzby z dôvodu kolúznej väzby. Obvinený je aj nitriansky podnikateľ Norbert B.

KLIKNITE aj na tieto články:

Obvineného Romana Stahla budú stíhať na slobode
4
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM