han Krimi

VIDEO: UNIKLI zábery z jazdy smrti: Takto ŠIALENEC za volantom usmrtil štyroch študentov!

Bilancia šialenej a rýchlej jazdy generálneho sekretára deaflympijského výboru je aj dvanásť hodín po nehode desivá. Najnovšie sa dostalo "von" video zo zastávky!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: UNIKLI zábery z jazdy smrti: Takto ŠIALENEC za volantom usmrtil štyroch študentov!
43
Galéria

Video na sociálnej sieti zdieľala napríklad poslankyňa NR SR Romana Tabák. Ide o niekoľkosekundovú videonahrávku, pri ktorej tuhne krv v žilách.

Pripomíname, že zábery nie sú vhodné pre maloletých a ľudí citlivej povahy. VIDEO nájdete TU.

Autentické zábery

Video pochádza z bezpečnostnej kamery, ktorá sa nachádza na zastávke MHD. Je na ňom jasne vidieť, že frekventovaná zastávka Zochova bola aj v čase 22.15 h plná ľudí. Niektorí boli otočení chrbtom rútiacemu sa vozidlu, ktoré viedol generálny sekretár deaflympijského výboru Dušan Dědeček. Túto správu priniesla TV JOJ.

Zdroj: Dnes24.sk

Tuhne krv v žilách

Vodič, ktorému polícia namerala v krvi približne 1,6 promile alkoholu, išiel veľkou rýchlosťou a tesne po odchode autobusu vpálil do nič netušiacich ľudí. Kamera odhalila iskriace auto a aj náraz…

Pár sekúnd potom vidno ľudí, ktorí sa chytajú za hlavu a nechápu, čo sa stalo. Tí, našťastie, prežili. Mnohí z nich sa ponáhľali pomôcť zraneným.

Aj študenti

Medzi obeťami tragickej nehody na bratislavskej zastávke Zochova boli študentka a študent Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Univerzita o tom informovala na sociálnej sieti.

„Dnes smútime. Je hrozné, koľko bolesti dokáže spôsobiť arogancia a nezodpovednosť. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám, blízkym, priateľom a spolužiakom obetí včerajšej tragickej nehody na Zochovej ulici, medzi ktorými boli aj študentka a študent našej univerzity,“ uviedla univerzita.

Nehoda si vyžiadala štyroch mŕtvych a šesť zranených, z toho dvaja ľudia bojujú o život.

Reakcia Mikulca

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) avizuje v súvislosti s nedeľnou (2. 10.) tragickou nehodou na zastávke MHD v centre Bratislavy návrh na nekompromisné tresty za jazdu pod vplyvom alkoholu.

„Zvolám pracovnú skupinu a následne predložím koaličným partnerom návrh, aby boli nekompromisné tresty pre jazdu pod vplyvom alkoholu. Nevinné ľudské životy pre opitých za volantom nesmú vyhasínať,“ skonštatoval Mikulec na sociálnej sieti.

Matovič má návrh

S exemplárnymi trestami pre opitých vodičov sa stotožňuje aj šéf hnutia OĽANO a minister financií Igor Matovič. Matovič navrhne na pondelkovej koaličnej rade, aby auto, v ktorom pristihnú vodiča s jedným a viac promile alkoholu, prepadlo v prospech štátu. Rovnako sa má postupovať aj v prípade, ak bude auto požičané.

„Zadržané autá pôjdu následne do verejnej dražby a z výťažku sa bude financovať odškodnenie obetí a ich príbuzných,“ načrtol šéf vládneho hnutia.

Tragédia na Zochovej

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala štyroch mŕtvych, ďalší sú ťažko zranení. Polícia žiada svedkov tragickej nehody, aby sa jej prihlásili.

Policajný prezident Štefan Hamran informoval, že vinníkovi nehody namerali približne 1,6 promile alkoholu v krvi, jeho spolujazdcovi jedno promile. Okrem opitosti mala byť dôvodom aj niekoľkonásobne prekročená rýchlosť, pri ktorej vodič stratil kontrolu nad vozidlom.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM