Správy Krimi Rôzne

Video, v ktorom policajt roztrhol chodkyni slúchadlá: Jedná sa o kampaň polície

Rýchlosťou blesku sa internetom šírilo video drzého policajta, ktorý mal chodkyni roztrhnúť slúchadlá a prerušiť nahrávanie videa.

Zdroj: Facebook

Chodci sú najohrozenejšou skupinou v cestnej premávke. Je to známy fakt, no množstvo chodcov sa podľa toho nespráva. Verejnosť nedávno rozdelilo na dva tábory video, ktoré zachytávalo policajta bez menovky. Ten prišiel ku chodkyni, vzal jej slúchadlá a roztrhol ich.

„Video videli desiatky tisíc ľudí. O jeho obsah sa začali zaujímať aj celoštátne médiá, televízie, noviny a spravodajské agentúry,“ informuje polícia na Facebooku s vysvetlením, že sa jednalo o kampaň mužov zákona.

„Video je súčasťou kampane, ktorou chceme upozorniť, že chodci sú nielen najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky, ale aj často robia také chyby, ktoré ich stoja život,“ ozrejmuje polícia.

Chodci by si mali uvedomiť, že aj oni dokážu spôsobiť dopravnú nehodu. Ťahali by v nej však za kratší koniec. „Počúvanie hudby cez slúchadlá výrazne ovplyvňuje vnímanie okolitej situácie. Takýto chodec môže prehliadnuť električku, rútiace sa auto cestného piráta, ponáhľajúcu sa sanitku a čokoľvek iné. Preto chceme upozorniť všetkých chodcov, aby k svojej i bezpečnosti ostatných ľudí pristupovali zodpovedne,“ informuje polícia prostredníctvom svojej stránky Polícia Slovenskej republiky.

Polícia zároveň zverejnila aj štatistiku za prvých sedem mesiacov 2019:

  • dopravné nehody s účasťou chodca: 672
  • usmrtení chodci: 35
  • ťažko ranení chodci: 126
  • dopravné nehody na priechode: 227
  • dopravné nehody v blízkosti priechodu: 4
  • ostatné nehody: 443

Polícia ďalej informuje, že za rovnaké obdobie roka 2018 tento rok zaznamenali nárast celkového počtu usmrtených chodcov. „Šokovali komentáre k pôvodnému videu. Viac ako polovička z nich si uvedomila problém chodcov a neútočila na policajta (aj keď takéto správanie by bolo v realite neprípustné),“ dodávajú na záver muži zákona.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM