Zo Slovenska

Vyťahujte dáždniky, na Slovensko prichádza LEJAK: Pršať môže aj niekoľko hodín!

Na Slovensko sa rúti počasie, aké sme tu už dlho nemali. Pripravte sa na výdatné zrážky!

Ilustračný obrázok k článku Vyťahujte dáždniky, na Slovensko prichádza LEJAK: Pršať môže aj niekoľko hodín!
Zdroj: TASR/František Iván

V utorok (1. augusta) nás čaká výrazná a nepríjemná zmena počasia. Studený front spolu s tlakovou nížou prinesú vlnu zrážok.

„Zajtra počasie na našom území bude veľmi nepríjemné. Začne nás totiž od západu ovplyvňovať studený front, ktorý sa nad naše územie presunie spolu s presúvajúcou sa tlakovou nížou z oblasti Balkánu, ktorá bude postupovať cez Maďarsko,“ informuje portál iMeteo.sk.

Kde sa to začne?

Podľa predpovedí to vyzerá tak, že už v utorok ráno by mala na našom území pribúdať oblačnosť, no zrážky ešte hroziť nebudú.

„Prvé by sa však mali vyskytovať už predpoludním v oblasti severozápadného Slovenska. Zrážky ako prvé hrozia v Žilinskom, v Trenčianskom a na severe Trnavského kraja a veľmi pomaly sa budú rozširovať smerom k juhovýchodu,“ varuje portál.

Do večera môžeme čakať lejak na celom západnom a strednom Slovensku.

Pršať má aj niekoľko hodín a zrážky budú skutočne intenzívne.

A čo búrky?

Ako to bude vyzerať s búrkami? Numerické modely v tom nemajú úplne jasno. Očakáva sa, že sa objavia na čele zrážkového poľa a mali by byť intenzívnejšie.

„V tomto prípade však upozorňujeme na nejednoznačnosť predpovedí. Nakoniec sa o žiadne búrky jednať nemusí, no celkom určite nás čaká výrazný lejak, ktorý prinesie vlnu zrážok. Prvý augustový deň tak počítajte s výrazným zhoršením počasia, ktoré prinesie do západného a stredného Slovenska výdatné zrážky,“ dodáva iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM