Webnoviny - Svet

WIMBLEDON: Trojnásobný finalista Roddick skončil v 3. kole

WEBNOVINY.SK

Američan Andy RoddickFoto: SITA/AP LONDÝN 24. júna (WEBNOVINY) – Trojnásobný finalista Wimbledonu Andy Roddick sa nedočká ani na tohtoročnej edícii tretieho grandslamového turnaja sezóny. Bývalý líder svetového rebríčka ATP prehral v piatkovom zápase 3. kola dvojhry mužov na londýnskej tráve so španielskym ľavákom Felicianom Lópezom za 138 minút 6:7 (2), 6:7 (2), 4:6. Nad týmto rivalom pritom viedol v bilancii zo vzájomných duelov vysoko 7:0, pred dvoma týždňami ho zdolal na rovnakom povrchu v Queen´s Clube 7:6 (2), 6:7 (5), 6:4. Teraz prehral ešte aj na esá – 23:28.

„Je to skvelý úspech, asi najvýznamnejší v celej mojej kariére. Aj pri náskoku 2:0 na sety som vedel, že Andy neprestane bojovať, takže som ku koncu zápasu bol trochu nervózny. Nikdy nie je ľahké zakončiť takéto stretnutie,“ skonštatoval Španiel.

Dvojhra mužov – 3. kolo: Feliciano López (Šp.) – Andy Roddick (USA-8) 7:6 (2), 7:6 (2), 6:4 az 138 minút

Pre 28-ročného šampióna z newyorských US Open 2003 Roddicka ide na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka o najhorší výsledok od sezóny 2008, keď sa lúčil dokonca už v 2. kole. Vlani bol v osemfinále. Rodák z Omahy Roddick ťahal za kratší koniec v zápase o trofej v britskej metropole v rokoch 2004, 2005 a 2009, vždy zostal na štíte Švajčiara Rogera Federera, predvlani 14:16 v piatom sete.

Od Američana o rok starší Feliciano López, 44. v renkingu (dosiaľ najvyššie bol na 20. pozícii), je na adrese SW19 Church Road štvrťfinalistom zo sezón 2005 a 2008, na žiadnej inej zo súčastí „veľkej štvorky“ ešte nebol medzi najlepšími ôsmimi. Teraz ho v osemfinále čaká lepší z dvojice Gael Monfils (Fr.-9) – Lukasz Kubot (Poľ.). S Roddickom sa môže stretnúť už o dva týždne v rámci štvrťfinále Davisovho pohára v texaskom Austine.

Feliciano López a Andy Roddick počas 3. kola na treťom gradslamovom turnaji sezóny Wimbledone Foto: SITA/AP Andy Roddick počas 3. kola na treťom gradslamovom turnaji sezóny WimbledoneFoto: SITA/AP Feliciano López a Andy Roddick počas 3. kola na treťom gradslamovom turnaji sezóny WimbledoneFoto: SITA/AP Feliciano López počas 3. kola na treťom gradslamovom turnaji sezóny WimbledoneFoto: SITA/AP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM