Zo zahraničia

Ženu vyľakal veľký RACHOT: Strechu domu jej prerazil kus ľadu, ktorý odpadol z LIETADLA

Keď žena išla skontrolovať, čo sa to deje v podkroví, zostala šokovaná. Strechu jej zničil veľký kus ľadu, ktorý spadol z lietadla.

Ilustračný obrázok k článku Ženu vyľakal veľký RACHOT: Strechu domu jej prerazil kus ľadu, ktorý odpadol z LIETADLA
Zdroj: Unsplash.com , YouTube.com/SWNS

Britka Carla George začula silnú ranu. Pôvodne si myslela, že sa jej iba niečo prevrátilo v podkroví, no keď to išla preskúmať, objavila veľkú dieru v streche a obrovský kus ľadu ležiaci na podlahe.

Nepríjemný pohľad

„Išla som do podkrovia a všade som videla ľad. Bola som poriadne zmätená, odkiaľ sa tam nabral. Bolo to ako z filmu. Bola som v šoku. Sused zazvonil a vraví mi, či viem, že mám v streche dieru. Myslela som si, že to bol výbuch,“ povedala 45-ročná Britka, ktorá okamžite zavolala hasičov.

Ako informoval portál Mirror, ľad pravdepodobne odpadol z lietadla, ktoré sa blížilo na pristátie na letisku v Heathrow.

Strechu sa podarilo provizórne opraviť a žena teraz čaká na vyčíslenie škody. Sama Carla odhaduje, že opravy budú stáť približne 14-tisíc eur, ktoré by však malo kryť poistenie.

Ako sa to mohlo stať?

Úrad civilného letectva potvrdil, že každoročne evidujú približne 25 incidentov, kedy kus ľadu odpadne z prelietavajúceho lietadla.

„Podľa mňa bude najpravdepodob­nejším scenárom voda v podvozkovom priestore. Keď lietadlo vzlietlo, voda sa premenila na ľad a pri lete z výšky 35-tisíc stôp dopadla ako ľadový blok,“ nechal sa počuť vyslúžilý kapitán Concordu John Hutchinson, podľa ktorého ľad mohol odpadnúť v momente, keď lietadlo počas pristávania vysunulo podvozok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM