Barbara Dallosová Magazín

Kam patrí KEČUP: Do chladničky či do špajze? Výrobca zverejnil prekvapivú odpoveď!

V chladničke či v špajzi? Najznámejší výrobca kečupu rozlúskol často kladenú otázku. No nie všetci s ním súhlasia.

Ilustračný obrázok k článku Kam patrí KEČUP: Do chladničky či do špajze? Výrobca zverejnil prekvapivú odpoveď!
Zdroj: Pixabay.com

Legendárnu paradajkovú omáčku, kečup, nájdete azda v každej domácnosti. Nie však na tom istom mieste. Niekto pochutinu skladuje v chladničke, niekto zas v špajzi resp. na suchom mieste v skrinke. Mimo chladničky ho nájdete v každom obchode. V mnohých bistrách či rýchlych občerstveniach býva dokonca kečup celý deň vyložený na stoloch.

Dva tábory

Najnovšie vyvolalo rozruch vyjadrenie známej značky, ktorá omáčku vyrába. Potravinársky gigant Heinz zverejnil na Twitteri príspevok v znení: „Pre vašu informáciu: Kečup patrí do chladničky!!!“

Je zaujímavé, koľko kontroverzie vie vyvolať tak banálna téma ako je skladovanie kečupu.

Pod postom sa spustila lavína komentárov. Užívatelia sa rozdelili na dva tábory, jedni sú za chladničku, druhí za špajzu. Ľudia, ktorí skladujú kečup v chlade, argumentujú najmä bezpečnosťou. Podľa nich sa mimo chladničky môže jednoducho pokaziť.

Čo odhalila anketa?

Na zaujímavý moment ale upozornil jeden zo zástancov skladovania v špajzi. „Ako skladujú kečup v supermarkete, kde ho kupujete? V obyčajnom regáli. Nikdy som nevyberal kečup z chladiaceho boxu,“ zamyslel sa. Viacerí komentujúci tiež tvrdia, že im kečup z chladničky proste nechutí. „Studený kečup? Fuj!“ píše sa v ďalšom komentári.

Zdá sa však, že „chladničkový tím“ má predsa len navrch. Heinz pre veľké odozvy na druhý deň pridal k príspevku aj anketu. Podľa jej výsledkov odkladá kečup do chladničky vyše 63 percent spotrebiteľov, zatiaľ čo do špajze niečo vyše 38 percent.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

A kde skladujete kečup vy?

v špajzi 26%

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM