Magazín Cestovanie

Letíte do Grécka? Ak si nesplníte povinnosť, nemusia vás pustiť do lietadla

Nezabudnite na dôležitú povinnosť pred odletom do Grécka. Bez online formulára nenastúpite!

Ilustračný obrázok k článku Letíte do Grécka? Ak si nesplníte povinnosť, nemusia vás pustiť do lietadla
Zdroj: TASR

Vieme, že už sa mnohí vidíte na pokojných plážach s ešte pokojnejšími Grékmi, ale nemali by ste predtým zabudnúť vyplniť dôležitý ONLINE FORMULÁR. Bez neho vás nemusia pustiť ani do lietadla.

Mail a osobný QR kód

Od všetkých cestujúcich prichádzajúcich do Grécka sa naďalej vyžaduje vyplnenie online formulára (The Passenger Locator Form – PLF, odporúčame použiť prehliadač Chrome), ktorý je potrebné odoslať najneskôr 24 hodín pred vstupom do krajiny (v anglickom jazyku). Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky informuje na svojej stránke, že vo formulári je potrebné uviesť údaje ako napr. odkiaľ osoba cestuje, dĺžku predchádzajúcich pobytov v iných krajinách či adresu svojho pobytu v Grécku.

„Po odoslaní formulára dostane každý cestujúci žiadateľ potvrdzujúci mail o registrácii v online systéme a následne osobný QR kód (v deň príchodu do Grécka, zvyčajne tesne po polnoci), ktorý musí byť predložený pri príchode do Grécka v tlačenej alebo elektronickej podobe (napr. v mobile),“ zverejnil rezort.

Máte v krvi cestovanie?

Nepustia vás do lietadla

Veľvyslanectvo SR v Aténach upozorňuje cestujúcich, že online formulár musí byť vyplnený dôsledne, s aktuálnymi a správnymi údajmi. V prípade nekorektných informácií vo formulári (údaje nezhodujúce sa pri check-in ako napr. číslo letu, číslo cestovného dokladu..) môžu letecké spoločnosti odoprieť cestujúcemu nástup do lietadla.

Letecké spoločnosti ani slovenské veľvyslanectvo nemôžu do online formuláru vstupovať a upravovať zadané údaje a nezodpovedajú za chybne vyplnené PLF formuláre pasažiermi.

Online formulár do Grécka

Elektronický formulár pre vstup do Grécka nájdete TU ((odporúčame použiť prehliadač Chrome).

Pozrite si aj Grécko na fotkách. Možno dostanete chuť letieť práve tam.

ilustračné foto

Nezabudnuteľná dovolenka na gréckych ostrovoch na FOTKÁCH
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM