Veronika Hunyadiová Regióny

Majiteľ podniku organizuje DISKOTÉKY napriek opatreniam: Buď otvorím, alebo SKRACHUJEM!

V jednom z humenských podnikov sa vo veľkom konajú nočné diskotéky. Vyhláška ich povoľuje len do desiatej večer. Čo na to majiteľ?

Ilustračný obrázok k článku Majiteľ podniku organizuje DISKOTÉKY napriek opatreniam: Buď otvorím, alebo SKRACHUJEM!
Zdroj: pixabay.com

Ľudí pozývali na nočné diskotéky, aj keď ich protipandemické opatrenia po desiatej večer zakazujú. Zábavu počas uplynulého víkendu v jednom z nočných podnikov v Humennom niekto zaznamenal aj na video. Informovala o tom TV Markíza.

Nemá inú možnosť

Majiteľ budovy sa ani netajil tým, že tu nočné diskotéky organizovali. Tvrdil, že ak chce prežiť, nemá inú možnosť. Podnik mal podľa vlastných slov zatvorený dva roky a dlhšie si to vraj dovoliť nemôže.

„Buď budem mať otvorené, alebo zavriem a skrachujem. Mám ísť teraz robiť do Nemecka?“ reagoval v reportáži majiteľ budovy.

Tvrdí, že organizovaním diskoték neporušuje žiadny zákon a je pripravený sa aj súdiť. Na diskotéku sa podľa neho dostali len tí, ktorí prekonali covid alebo sú zaočkovaní.

Čo na to hygienici?

Pohoršení občania, organizovanie nočných diskoték nahlásili na Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom. Úrad pre TV Markíza uviedol, že budova nepatrí do ich správy, keďže sa nachádza na pozemku Železníc Slovenskej republiky.

Železnice zas tvrdia, že žiadnu prevádzku diskoklubu na svojom pozemku nepovoľovali. Úrady teraz budú zisťovať, či je budova vôbec skolaudovaná. Musia sa tiež dohodnúť, kto ju bude dozorovať.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM