Zo zahraničia

Medvedev: Dávajte si pozor na jazyk, páni! Ekonomické vojny sa často zmenili na skutočné

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev sa v utorok ohradil proti vyjadreniam francúzskeho ministra financií Bruna Le Maira.

Ilustračný obrázok k článku Medvedev: Dávajte si pozor na jazyk, páni! Ekonomické vojny sa často zmenili na skutočné
Zdroj: TASR/AP

Bruno Le Mair vyhlásil, že Francúzsko vedie s Ruskom ekonomickú vojnu v súvislosti s napadnutím Ukrajiny. TASR o tom informuje na základe správy televízie CNN.

Pozor na jazyk

„Dávajte si pozor na jazyk, páni,“ napísal v príspevku na sociálnej sieti Twitter Medvedev, ktorý je v súčasnosti podpredsedom Rady bezpečnosti Ruskej federácie.

„Nezabudnite, že sa v histórii ľudstva ekonomické vojny pomerne často zmenili na skutočné,“ dodal bývalý ruský prezident.

„Sme v totálnej hospodárskej a finančnej vojne proti Rusku… sankcie budú aplikované, kým sa (ruský prezident) Vladimir Putin nespamätá,“ povedal Le Maire vo vysielaní stanice Franceinfo.

Francúzsky minister si myslí, že sankcie uvalené západnými krajinami na Rusko spôsobia kolaps jeho ekonomiky.

Medvedev už minulý týždeň uviedol, že Rusko bude vo svojej operácii na Ukrajine pokračovať, až kým nedosiahne ciele stanovené prezidentom Putinom, a to bez ohľadu na uvalené sankcie. Moskva podľa Medvedeva diplomatické vzťahy so Západom nepotrebuje.

Prezident spresnil slová

Bruno Le Maire sčasti odvolal svoje slová o „totálnej ekonomickej a finančnej vojne“ proti Rusku. Vyhlásil, že sa zle vyjadril a výraz vojna sa nezlučuje s úsilím Francúzska o zmiernenie napätia. „Nie sme v boji proti ruskému ľudu,“ dodal minister pre agentúru AFP.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM