Politika

Na priebeh volieb budú dohliadať TISÍCE policajtov: Hliadkovať budú aj v civile

Počas volieb budú v uliciach tisíce policajtov. Špeciálne vyškolení policajti dokonca vykonajú pyrotechnické prehliadky.

Ilustračný obrázok k článku Na priebeh volieb budú dohliadať TISÍCE policajtov: Hliadkovať budú aj v civile
96
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na zabezpečenie pokojného priebehu blížiacich sa parlamentných volieb bude dohliadať vyše 6 500 policajtov. Spolupracovať budú aj s predsedami príslušných volebných komisií. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Pripravení budú aj pyrotechnici

„Zvýšený počet policajných hliadok sa bude zameriavať najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku. Viac policajtov bude v teréne nielen pred voľbami a počas nich, ale aj po ich ukončení,“ zdôraznil viceprezident Policajného zboru Damián Imre. Polícia podľa jeho slov priebežne vyhodnocuje bezpečnostnú situáciu a prijíma opatrenia na zabezpečenie nerušenej prípravy a priebehu volieb.

Motorizované aj pešie policajné hliadky budú v mestách a obciach dohliadať na verejný poriadok. V teréne budú aj policajti v civile. V prípade potreby sú pripravení pyrotechnici a tiež špeciálne policajné útvary.

Budú pod drobnohľadom

Policajti budú venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. V objektoch, kde sa budú konať voľby, špeciálne vyškolení policajti vykonajú pyrotechnické prehliadky. Polícia deklarovala, že pod jej drobnohľadom budú aj sídla okrskových, okresných volebných komisií, sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a ďalšie miesta, kde by mohlo dôjsť k porušeniu zákona.

„Akékoľvek informácie, smerujúce k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb do Národnej rady Slovenskej republiky, informácie o volebnej korupcii či korupčnom správaní, je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na bezplatné číslo polície 158,“ dodal Imre.

Voľby do Národnej rady SR sa budú konať v sobotu 30. septembra v čase od 7.00 do 22.00 h. Od štvrtka 28. septembra začína plynúť volebné moratórium, ktoré potrvá až do skončenia hlasovania v deň volieb.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Parlamentné voľby 2023
96
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM