rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Do Španielska a Portugalska pašovali šteniatka v hrozných podmienkach!

Polícia v Bavorsku zastavila auto so 72 psíkmi, viacerí boli v zlom stave. Pomohol im veterinár a ochrancovia zvierat.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Do Španielska a Portugalska pašovali šteniatka v hrozných podmienkach!
Zdroj: pixabay.com

Polícia v nemeckom Bavorsku zastavila nelegálny prevoz 72 šteniatok. „Boli príliš mladé, choré a zanedbané,“ informuje portál BR 24. Niektoré zvieratá boli v takom zlom stave, že si vyžadovali ošetrenie na veterinárnej pohotovosti.

Podľa Nemeckého združenia na ochranu zvierat boli podmienky prevozu nevhodné. Psíky boli zamknuté v príliš malých drevených debničkách. Nemali ani dostatok vody na pitie počas cesty.

Viaceré šteniatka boli napadnuté parazitmi,“ uvádza BR. Hoci doklady k zvieratám tvrdili, že boli zaočkované, na vakcínu proti besnote – a teda aj na transport – boli ešte príliš mladé.

Polícia vyšetruje obchodníkov

Podľa zistení policajtov bol transport na ceste zo Slovenska do Španielska a Portugalska. Na nemeckej diaľnici ho zastavila hliadka, ktorá po objavení nákladu zavolala kontrolu zvierat.

Úradný veterinár šteniatka skonfiškoval. V súčasnosti sa nachádzajú v karanténe vo viacerých útulkoch po celom Bavorsku.

Polícia v súčasnosti vyšetruje prevádzačov pre podozrenie z porušenia zákona o ochrane zvierat. „Predovšetkým budeme musieť preveriť dokumenty od slovenských veterinárov,“ dodal policajný hovorca.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM