Barbara Dallosová Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V Tesle nečakane končí vysokopostavený Slovák, dôvody sú nejasné

Odchod manažéra slovenského pôvody z firmy Elona Muska bol vraj nečakaný a mnohých v spoločnosti prekvapil.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V Tesle nečakane končí vysokopostavený Slovák, dôvody sú nejasné
Zdroj: TASR

Známu automobilku Tesla opúšťa vysokopostavený manažér slovenského pôvodu Andrej Karpathy. Karpathy sa venoval rozvoju umelej inteligencie a automatizovaného riadenia.

Nečakaný odchod

Spoločnosť pred časom svoje oddelenie automatizovaného systému riadenia zredukovala. Či je práve to dôvodom Karpathyho odchodu, nie je zrejmé, sám totiž dôvody svojho odchodu nekonkretizoval, píše Financial Times.

Talentovaný Karpathy v automobilke pracoval päť rokov. Na slovo je skúpy aj čo sa týka jeho plánov do budúcnosti, žiadne konkrétne vraj zatiaľ nemá.

Podľa agentúry Reuters bol jeho odchod nečakaný a mnohých vo firme prekvapil.

Karpathy si pred pár mesiacmi, po takmer 5 rokoch nepochybne tvrdej práce v Tesle, zobral 4-mesačnú „dovolenku“. Uviedol pritom, že voľno využije na oddych a cestovanie.

A dodal, že sa tiež chce zdokonaliť v oblasti svojich technických schopností, vrátane trénovania neurónových sietí. Takže skôr ako o klasickú dovolenku ide o niečo, čo sa nazýva „sabbatical“, píše magazín Tesla.

Muskov sľub

Odvetvie, ktorému sa Karpathy v Tesle venoval, zaznamenalo pokrok, nenaplnilo však cieľ šéfa Elona Muska. Ten avizoval, že do roku 2020 spustí prevádzku plne automatizovaného taxíka.

Karpathy odchádza z firmy v čase, keď systém automatizovaného riadenia Tesly preverujú úrady. Americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej prevádzky (NHTSA) vyšetruje sťažnosti, že autá sa pri zapojení systému náhle zastavili a brzdili.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM