ELA Správy Rôzne

Vysoké teploty a teplé počasie vystriedajú BÚRKY: Prvé info, kedy UDRÚ na Slovensko

Aktuálne zažívame na našom území vysoké teploty a teplé počasie, ktoré však čoskoro vystriedajú búrky. V Európe to začne byť búrlivé už od zajtra.

Ilustračný obrázok k článku Vysoké teploty a teplé počasie vystriedajú BÚRKY: Prvé info, kedy UDRÚ na Slovensko
Zdroj: Unsplash.com

Naše územie čaká zatiaľ ešte pokojné počasie, ale len do štvrtka. Potom by sa malo počas aj na našom území zhoršovať, informuje iMeteo.sk.

Vysoké teploty

Na Slovensko sa opäť vrátilo veľmi teplé a letné počasie, ktoré k nám prináša veľmi vysoké teploty. Teploty sú dokonca také vysoké, že letný deň už bol zaznamenaný aj v najchladnejšej oblasti Slovenska, čiže na Orave.

Teploty sa šplhajú na +20 až +27 °C a veľmi teplé počasie bude na našom území panovať aj na 1. mája.

Treba si však užiť veľmi teplé a slnečné počasie. Už od štvrtka to totiž vyzerá na výrazné zhoršenie počasia, ktoré na naše územie prinesie veľa oblačnosti, zrážky a dokonca aj potencionálne búr­ky.

Búrky už čoskoro aj na Slovensku

Už zajtra, 1. mája, sa očakávajú v Európe pomerne intenzívne búrky a veľmi búrlivo bude aj neďaleko nášho územia.

Najintenzívnejšie búrky sa očakávajú vo Francúzsku a v oblasti Beneluxu, podvečer sa však silné búrky začnú objavovať aj v oblasti južného Nemecka. Ďalšia vlna intenzívnych búrok začne vznikať na Balkáne, predovšetkým v Chorvátsku a v Bosne.

Na našom území by na 1. mája malo zatiaľ panovať relatívne pokojné počasie, ale už vo štvrtok sa počasie zmení.

Studený front sa priblíži bližšie k nášmu územiu a búrky sa tak priblížia k Slovensku. Vo štvrtok sa očakávajú intenzívne búrky v Nemecku, v Rakúsku, v Česku, na Balkáne a pre nás najzaujímavejší vývoj sa očakáva v druhej polovici popoludnia v oblasti Maďarska.

Práve z Maďarska by vo štvrtok večer mohli nad južné a nad západné Slovensko doraziť búrky. Nateraz je však do štvrtka ešte ďaleko a predpoveď sa bude spresňovať.

„V nadchádzajúcich dňoch sa studený front bude nachádzať priamo nad našim územím a na studenom fronte sa tak začnú tvoriť jednotlivé vlny, ktoré ovplyvnia počasie aj u nás. Od štvrtka tak na Slovensku počítajte s premenlivým a aj s búrlivým počasím,“ dodáva iMeteo.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM