ELA Rôzne

Čaká nás TEPLOTNÝ ŠOK. Sobota bude jarná, no potom to príde. Bude aj SNEŽIŤ

Prvá polovica víkendu prinesie nezvyčajne jarné teploty, no tá druhá nám pripomenie zimu.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás TEPLOTNÝ ŠOK. Sobota bude jarná, no potom to príde. Bude aj SNEŽIŤ
Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Sobota bude veľmi teplá

Po teplom piatku, ktorý priniesol na naše územie vysoké teploty, ktoré sa šplhali až k hranici +17 °C nás čaká ešte teplejšia sobota. Do našej oblasti totiž bude vrcholiť príliv teplého vzduchu, informuje iMeteo.sk.

Maximálne teploty sa v sobotu vyšplhajú na +13 až +18 °C, na západnom Slovensku bude ešte o čosi teplejšie. Teploty sa dostanú až na hodnotu okolo +20 °C.

Teplé počasie

„Sobotňajšie teploty tak budú nezvyčajne vysoké a ak ich porovnáme s dlhodobým normálom, tak bude zhruba o 7 °C teplejšie ako je bežné. Takéto teplé počasie bude celkom iste lákať, no majte po ruke aj teplejšie oblečenie. Všetko sa to zmení v sobotu popoludní, kedy začne cez naše územie postupovať studený front,“ dodáva iMeteo.

Prechod studeného frontu prinesie so sebou silný vietor a zrážky, no za týmto studeným frontom začne rýchlo od severozápadu až severu zatekať chladný vzduch, ktorý na naše územie vráti zimné počasie.

Nedeľa prinesie zimné počasie

Veľmi zaujímavé to začne byť už v noci zo soboty na nedeľu. Vplyvom prudkého ochladzovania začne pomerne rýchlo klesať hranica sneženia a zrážky sa od výšky cca 500 metrov zmenia na snehové. Vo vyšších oblastiach severného Slovenska sa tak môžete stretnúť aj so snežením.

Počas nedeľňajšieho rána budú zrážky ustávať a postupne prejdú do prehánok, no oproti sobote sa výrazne prepadnú teploty. Zatiaľ čo v sobotu sa budú maximá šplhať k +20 °C, tak v nedeľu budeme radi aj za +10 °C.

Maximálne teploty by sa v sobotu mali pohybovať od +3 °C na severe po +11 °C na juhu. Za 24 hodín sa tak na našom území ochladí aj o viac ako 10 °C.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM