Aktualizované Politika

Čaputová s Hegerom gratulujú Vlhovej: Celé Slovensko je hrdé! Petra, veľká VĎAKA!

Petra Vlhová predviedla opäť famózny výkon a Slovensko môže byť na ňu právom hrdé. Za jej výkon jej okamžite poďakovala prezidentka s premiérom.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová s Hegerom gratulujú Vlhovej: Celé Slovensko je hrdé! Petra, veľká VĎAKA!
13
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Na sociálnej sieti to uviedol predseda vlády SR Eduard Heger v gratulácii držiteľke zlatej medaily v slalome na Zimných olympijských hrách (ZOH) 2022 v Pekingu.

Premiér zároveň zdôraznil, že je to nielen prvá olympijská medaila pre našu lyžiarku, ale aj pre slovenské zjazdové lyžovanie ako také.

„Teším sa, že máme na ZOH v Pekingu prvý úspech pre našu krajinu,“ napísal premiér a pozdravil ďalších slovenských športovcov, ktorí súťažia na olympiáde. „Petra, veľká vďaka. Držím všetkým našim olympionikom palce,“ dodal.

Petra Vlhová vyhrala v stredu súťaž v slalome, po najrýchlejšom čase v druhom kole, ktorým sa na vrchol posunula z ôsmeho miesta po prvom kole.

Pridala sa aj Čaputová

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzdvihla cenu, ktorú má zlatá olympijská medaila Petry Vlhovej pre celé Slovensko. „Ďakujem za fantastickú reprezentáciu Slovenska. Som na Petru Vlhovú veľmi hrdá,“ napísala na sociálnej sieti.

Hlava štátu pripomenula, že Vlhová získala vôbec prvú medailu z olympiády pre slovenské zjazdové lyžovanie. Pozdravila zároveň ďalších slovenských olympionikov v Pekingu. „Držím im palce pri ich výkonoch,“ napísala prezidentka.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Vlhová sa raduje zo zlata
13
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM